Борис Спасојевић, предсједник Скупштине општине: Милиони уложени у развој Лакташа

Милијана Латиновић
Борис Спасојевић, предсједник Скупштине општине: Милиони уложени у развој Лакташа

За пројекте из разних области на подручју Лакташа од почетка ове године уложена су 5,2 милиона марака, а циљ је да та улагања у наредном периоду буду још већа, истакао је предсједник локалне Скупштине Борис Спасојевић.

 

- За девет мјесеци реализовано је више од 30 пројеката, највише инфраструктурних, а до краја године у плану је реализација још седам - рекао је Спасојевић.

ГЛАС: Који су најзначајнији пројекти који су у току ове године реализовани у Лакташима?

СПАСОЈЕВИЋ: Највећи и најзначајнији пројекат је завршетак водовода у Гламочанима, на који је прикључено око 250 домаћинстава, те опремање и проширење изворишта у Маглајанима. Осим тога значајно је издвојити и реконструкцију моста на Врбасу у Трну. У мјесним заједницама смо санирали друштвене домове и изградили спортска и дјечија игралишта. Поучени искуством из 2014. године, када су нас задесиле велике поплаве, спровели смо десетак великих пројеката санације водотока и уређења корита ријека. Све је урађено у сарадњи са Владом РС и УНДП-ом. Урађена је и рехабилитација путева у дужини од 21 километар и изграђен ватрогасни дом.

ГЛАС: Које активности планирате да реализујете до краја године?

СПАСОЈЕВИЋ: Планирамо да реализујемо још седам пројеката, у које ће бити уложено 4,6 милиона марака. Највећи пројекат је изградња кружне раскрснице на магистралном путу М16, која ће растеретити тај путни правац. У тај пројекат биће уложено 1,8 милиона марака. Планирана је и изградња вртића у Александровцу, за који је издвојено милион марака, те реконструкција путног правца Друговићи - Шешковци - Стари Мартинац, у који ће бити уложено 1,5 милион КМ. Са оним што је уложено до сада и овим што планирамо у наредном периоду улагање у општину Лакташи у 2018. години износиће око 10 милиона марака.

ГЛАС: Колико је за Лакташе значајно отварање подручног одјељења Музичке школе “Владо Милошевић”?

СПАСОЈЕВИЋ: Влада Српске усвојила је иницијативу за оснивање тог подручног одјељења и задужила Министарство просвјете и културе РС да да сагласност за почетак његовог рада. Музичку школу је до сада похађало око 35 ученика из Лакташа. Отварањем подручног одјељења стичу се услови за упис око 80 ученика и у многоме ће им бити олакшан рад. Много више дјеце која имају жељу да се баве музиком са подручја наше општине сада ће имати шансу за то. +++++++++

Спорт

ГЛАС: Општина Лакташи пружа подршку и спортским друштвима. У чему се она огледа?

СПАСОЈЕВИЋ: Општина субвенционише спортска друштва, тако да она не плаћају коришћење спортских дворана. Наш највећи спортски клуб је Игокеа, који окупља више од 400 младих. То је веома битно, јер једно дијете више у дворани значи једно дијете мање на улици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана