Борачки додатак за 250 супруга палих бораца

Борачки додатак за 250 супруга палих бораца 25.09.2018 15:06 | Р. Ми.

Требиње - Град Требиње је прва локална заједница у РС у којој је градска власт обезбиједила мјесечни и годишњи додатак за супруге погинулих бораца Војске РС (ВРС).

Више од 250 супруга погинулих бораца преузеле су јуче рјешења којима им се, у зависности од тога да ли су запослене, незапослене или у пензији, додјељује борачки додатак за који је у градском буџету обезбијеђено око 80.000 КМ.

Градоначелник Требиња Лука Петровић појаснио је да је ријеч о иницијативи коју би требало да слиједе и остале локалне заједнице.

- Градски борачки додатак примаће супруге чији би супруг, да је жив, добијао годишњи републички додатак и оне супруге чији би супруг, да је жив и да испуњава године старости, добијао мјесечни републички додатак - навео је Петровић.

- Његова просјечна висина је 450 КМ, што је до 50 одсто од мјесечног борачког додатка на републичком нивоу, док ће годишњи борачки додатак бити исплаћен једнократно - навео је Петровић. 

Љиљана Марушић, супруга палог борца, захвалила је градоначелнику и Градској управи што су се сјетили и ових породица, што до сада нико није урадио.

- Наших умрлих мужева, који су дио свог живота оставили на ратиштима и тамо гдје је грађена Српска, до сада се нико није сјетио. Градоначелник и његови сарадници су стали уз нас и дају нам шансу да остваримо оно што нам припада - поручила је она.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица