Bolnica u Trebinju oblači toplije ruho

Ratomir Mijanović
Bolnica u Trebinju oblači toplije ruho

Trebinje - Rekonstrukcija objekta trebinjske Bolnice ovih dana je u punom jeku, a kada ugradnja savremenog sistema grijanja-hlađenja, te obnova fasade i stolarije bude završena, pacijenti i zaposleni imaće mnogo bolje uslove za liječenje i rad.

Direktor Bolnice Vaso Mijanović kaže da radovi teku planiranom dinamikom i da bi svi poslovi trebalo da budu završeni do 1. decembra.

- Imali smo velikih problema, jer zgrada datira iz 1964. i ovo je njena prva rekonstrukcija. Više neće biti problema sa grijanjem i hlađenjem ustanove, a efekti će se osjetiti na uštedi električne energije koju trošimo - kaže Mijanović.

Obnovom je obuhvaćeno oko 5.300 metara kvadratnih površine, a planirano je da na krovnoj konstrukciji zgrade budu postavljeni solarni paneli.

Predstavnik izvođača radova Branko Dangubić ističe da će predviđeni rok za završetak posla biti ispoštovan.

- Usklađujemo poslove sa visokim temperaturama vazduha, radove počinjemo rano ujutro, ne remetimo pacijente i normalan rad Bolnice - kaže Dangubić.

Rekonstrukcija objekta Bolnice, koja se sprovodi u okviru projekta energetske efikasnosti, omogućiće uštede električne energije od oko 40 odsto.

Ukupna vrijednost radova je 1,47 miliona maraka, od čega grad Trebinje učestvuje sa 280.000 maraka.

Projekat energetske efikasnosti realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a u Trebinju su, osim zgrade Bolnice, njime obuhvaćene i zgrade Fakulteta za proizvodnju i menadžment, Studentskog centra i Likovne akademije.

Otvoren Dijalizni centar

Građani Trebinja i cijele istočne Hercegovine od ove godine će u trebinjskoj Bolnici moći da koriste usluge novog Dijaliznog centra, koji je danas zvanično otvoren.

Direktor Bolnice Vaso Mijanović naglasio je da novi Dijalizni centar uveliko poboljšava usluge hemodijalize i da je dobro to što građani više neće morati da idu izvan ove regije po terapiju.

- Dijaliza je u Trebinju postojala i ranije, ali smo bili jako skučeni, nije postojao ovakav kvalitet i ovoliki broj mjesta. Neki pacijenti su morali ići u Foču, Kasindo ili u Mostar - rekao je Mijanović.

U Dijalizni centar uloženo je 500.000 maraka i izgrađen je sredstvima trebinjske Bolnice uz podršku Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana