Bolji život uz plastenik i kravu

D. J.
Bolji život uz plastenik i kravu

Srbac - Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Gradiška, Srbac i Prnjavor poklonilo je porodici Lazić iz Srpca plastenik koji je nabavljen zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, a na poklon im je stigla i krava koju je donirao anonimni dobrotvor iz Gradiške.

Miladin Lazić iz Nožičkog član je Udruženja gluvih i nagluvih i otac troje maloljetne djece sa zdravstvenim poteškoćama, a jedini stalan prihod u petočlanoj porodici je dječji dodatak od Centra za socijalni rad Srbac.

- Od ministarstva smo dobili novac za nabavku plastenika površine 100 kvadrata, a nabavili smo i rasadu paprike, paradajza i krastavaca. Kada je za ovu porodicu čuo jedan farmer iz Gradiške, koji je želio da ostane anoniman, poklonio je steonu kravu rase holštajn, čija je vrijednost oko 3.500 KM, tako da su Lazići dobili sve što su priželjkivali - rekla je sekretar pomenutog udruženja Ljubinka Radonjić Zlojutro.

U projekat su se uključili i mnogi humani pojedinci i preduzeća, a Lazići će dobiti i pomoć diplomiranog agronoma za poljoprivrednu proizvodnju Dragoljuba Zlojutra, koji će pružati savjete za rad u plasteniku.

Miladinova supruga Daliborka zahvalila je svim humanistima na ovoj značajnoj donaciji.

- Svi smo se angažovali na ovom poslu i slušaćemo sve što nam kažu stručnjaci kako bismo ostvarili što bolje prinose - rekla je Daliborka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana