Бољи услови за 260 ђака у Дубравама код Градишке

Милан Вујић
Бољи услови за 260 ђака у Дубравама код Градишке

Градишка - Основна школа "Свети Сава" у Дубравама код Градишке ускоро ће добити ново рухо, а завршетком реконструкције овог објекта 260 ђака имаће боље услове за учење и рад.

Пројекат који ће омогућити бољу енергетску ефикасност школе вриједан је 200.000 марака, а финансирају га Влада Републике Српске и УНДП.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић рекао је да је Влада Српске обезбиједила 50 одсто средстава.

- Очекујем да ће за неколико дана тај објекат бити завршен, а имамо обећања и других институција да ће помоћи да буде асфалтиран прилаз школи и постављена ограда - навео је Малешевић, који је додао да заједничким снагама та средства могу бити обезбијеђена.

Он је подсјетио да је ресорно министарство прошле године, осим рачунарске опреме, обезбиједило око 20.000 КМ за санацију санитарних чворова у овој школи.

Директорица ОШ "Свети Сава" из Дубрава Рајна Солдат истакла је да је промијењена комплетна столарија на школи, урађена лимарија, а тренутно се ради фасада.

Она је навела да већ након првих корака санације ученици и особље имају боље услове за рад.

- На школи није било значајних радова откако је она изграђена. У посљедње три године интензивно смо радили на санацији, због чега смо и аплицирали за пројекат "Енергетске ефикасности у БиХ" - истакла је Солдатова, која је додала да ову школу похађа 260 ученика.

Она каже да школа има одличне резултате када су у питању успјеси ученика, због чега су увели разне активности у школи.

- Организујемо продужени боравак, припремну наставу за ученике који полазе у први разред и друге активности. У сваком случају, има много тога чиме можемо да се похвалимо, због чега и сматрамо да смо заслужили боље услове - нагласила је Солдатова, која је додала да су аплицирали и код федералног министарства за уређење дворишта школе.

Санација

Малешевић је истакао да је ресорно министарство обезбиједило око 22.000 КМ за обнову подручне школе у Горњим Карајзовцима и да су ти радови завршени. У том подручном одјељењу замијењена је столарија, санирани мокри чворови и прилаз школи.

Додао је да постоје захтјеви и за реновирање школа у Јазовцу и Ламинцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана