Bolji dani za radnike u bratunačkom Tehničkom remontu

Krstina Ćirković
Bolji dani za radnike u bratunačkom Tehničkom remontu

Bratunac - Novi vlasnik bratunačkog "Tehničkog remonta", osim redovnih plata, obezbijediće radnicima socijalnu sigurnost i kvalitetnije poslovanje preduzeća.

Navedeno je to u kolektivnom ugovoru koji su juče potpisali direktor "Tehničkog remonta" Vladimir Vuletić i predstavnik 135 zaposlenih u tom preduzeću Branislav Milošević.

Ugovorom su regulisana sva prava i obaveze iz Zakona o radu i Granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u metalskoj industriji i rudarstvu RS. Potpisivanju je prisustvovao predsjednik Granskog sindikata Tane Peulić, koji je zadovoljan jer su novi vlasnik i rukovodstvo "Tehničkog remonta" pokazali opredijeljenost da poštuju sva prava zaposlenih po osnovu rada i iz rada.

- Novi vlasnik se obavezao da će ubuduće kroz redovno poslovanje, osim redovnih plata i drugih primanja, riješiti i kvalitetnije nagrađivanje zaposlenih u ovom preduzeću - izjavio je Peulić i dodao da je počela isplata zaostalih plata radnicima u skladu sa sporazumom o regulisanju međusobnih odnosa između novog vlasnika i sindikalnog odbora ovog preduzeća, koji je potpisan u martu ove godine.

Vuletić je obećao da će novo rukovodstvo dati sve od sebe da se ispoštuju sve obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

- Cilj nam je da obezbijedimo sigurnost za 135 zaposlenih i da u 2015. godini proširimo proizvodnju, što će omogućiti zapošljavanje još 120 radnika - poručio je Vuletić.

On je naglasio da je "Tehnički remont" jedina fabrika namjenske industrije u Srpskoj koja je privatizovana i koja ima tržište u inostranstvu, što je strateški interes za Srpsku. Potpisivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora pozdravio je i Željko Šarenac, koji u ovom preduzeću radi kao zanatlija punih 35 godina.

- Radnicima je ovaj dokument veoma važan jer nam pruža sigurnost za posao i da će novi vlasnik obezbijediti uslove rada i redovnu isplatu zarada i drugih primanja - rekao je Šarenac. Preduzeće "Tehnički remont", čiji je većinski vlasnik kapitala sa 65,5 odsto bila Vlada RS, kupila je kompanija "ELNj Global", koja se obavezala da će izmiriti sve zaostale obaveze prema radnicima i da će obezbijediti tržište za proizvode iz namjenske industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana