Bolje napajanje strujom stanovnika Kneževa

M. Č.
Bolje napajanje strujom stanovnika Kneževa

Banjaluka - “Elektrokrajina” Banjaluka pustila je pod napon novi 35-kilovoltni dalekovod Kotor Varoš - Kneževo, čime je potrošačima na području opštine Kneževo obezbijeđeno stabilnije napajanje strujom.

Projekat, vrijedan tri miliona KM, obuhvatao je zamjenu 20-kilovoltnog voda sa 35-kilovoltnim vodom na dalekovodu Kotor Varoš - Kneževo, uz postavljanje 86 novih električnih stubova i ugradnju jačih transformatora u rasklopnu trafo-stanicu Kneževo.

Direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović, koja je u Kneževu sa članovima uprave preduzeća prisustvovala završetku radova i puštanju novog dalekovoda pod napon, izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije značajnog projekta.

- Investicija je realizovana s ciljem stabilnijeg snabdijevanja kupaca sa područja opštine Kneževo i pouzdanijeg prenosa električne energije sa tri mini-hidroelektrane na području te lokalne zajednice - izjavila je Kuzmanovićeva.

Investiciju su realizovali “Elektrokrajina” i preduzeće “EHE” Banjaluka u vlasništvu austrijske energetske grupacije “Kelag”. Preduzeće “EHE” investiralo je sredstva u izgradnju vodova i postrojenja i predalo ih u osnovna sredstva “Elektrokrajine” koja će investiciju otplatiti u narednih šest godina bez kamate.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana