Bojkot referenduma za opoziv načenika opštine Kotor Varoš

Agencije
Bojkot referenduma za opoziv načenika opštine Kotor Varoš

Banjaluka - Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Kotor-Varoš bojkotovaće referendum za opoziv načelnika ove opštine Dalibora Vučanovića, jer bi u suprotnom "stali na istu stranu sa političkim partijama koje javno proklamuju ukidanje Republike Srpske".

Iz kotorvaroškog odbora DNS-a navode da na taj način nedvosmisleno žele da pokažu da je politika stranke dosljedna i principijelna, a prvenstveno u interesu građana Kotor-Varoša.

U saopštenju lokalnog DNS-a ističe se da članovi ove stranke neće izaći na referendum, koji organizuje nova skupštinska većina u Kotor-Varošu, u čijem sastavu se nalaze i predstavnici koalicije "Domovina".

"Ukoliko bi se odazvali referendumu, stali bi na istu stranu sa političkim partijama, koje javno proklamuju ukidanje Republike Srpske i negiraju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata u kojem je živote položilo više od 20.000 pripadnika Vojske Republike Srpske", naglašeno je u saopštenju.

Podrškom inicijativi SDS-a, SDA i PDP-a za Vučanovićev opoziv, navodi se u saopštenju, DNS bi direktno učestvovao u ponižavanju institucija Republike Srpske, jer je ta koalicija pokazala pravo lice imenovanjem ljudi iz političkih partija, koje se javno zalažu za ukidanje Republike Srpske i kvalifikuju je kao genocidnu tvorevinu, na najodgovornije funkcije u opštinskoj upravi.

Opštinski odbor DNS-a Kotor-Varoš nastaviće da jača saradnju sa Opštinskim odborom SNSD-a, dosljedno provodeći politiku vrha DNS-a.

 Odbornici nove skupštinske većine u Kotor-Varošu, koju čine SDS, PDP i SDA, donijeli su 11. novembra odluku o opozivu načelnika opštine Dalibora Vučanovića. Planirano je da referendum bude održan 30. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana