Блокирана раскрсница на Подроманији

Срна
Блокирана раскрсница на Подроманији

Соколац - Чланови Удружења дрвопрерађивача Соколац блокирали су јутрос раскрсницу на Подроманији, захтијевајући да се испуне њихови захтјеви и упозоравају да ће остати ту све док им се не обрате представници виших нивоа власти у Републици Српској.

Раскрсницу је од 6.30 часова блокирало око 40 дизалица и око 300 људи, чиме су блокирани магистрални пут и регионални путеви према Рогатици, Сарајеву и Зворнику.


Члан Управног одбора Удружења дрвопрерађивача Соколац Радивоје Чајевић рекао је Срни да пропуштају само возила хитне помоћи и возила из осталих приоритета из области безбједности људи и имовине.

"Стали смо на пут да би скренули пажњу јавности на незаконито рјешавање кадровских питања у Шумском газдинству жРоманијаж Соколац и неиспуњавање осталих захтјева које смо изнијели на протестном скупу на Сокоцу 18. априла", каже Чајевић.

Дрвоперађивачима су се придружили дрвопрерађивачи из сусједних општина и одређени број радника из Шумског газдинства Соколац.

Дрвопрерађивачи Сарајевско-романијске и горњодринске регије захтијевају боље услове за обезбјеђење и расподјелу шумских дрвних сортиманата и позивају на одговорност актере досадашње пословне политике у области шумарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана