Бивши питомци Школе резервних официра поново у строју

ATV
Бивши питомци Школе резервних официра поново у строју

За бивше питомце Школе резервних официра у Билећи ни након више деценија сјећања не блиједе. Сјећају се сваког марша, вјежбе и постројавања. Постројили су се и данас а међу њима и осадесетпетогодишњи Слободан Белошевац питомац друге билећке класе.

“Била Је дисциплина гвоздена али ја много волим Билећу и ту школу, иначе шта друго да вам кажем живот је живот послије 62 године поново сам ту”, каже Слободан Белошевац из Србије. 

На истом мјесту као некада али и у истим чизмама данас је у строју стајао Петар из Словеније. Каже сачувао их је да га присјете на билећки крш по коме је некада пјешачио километрима.

“Волио сам ове чизме, газили смо овом пистом по бетону по асфалту по шумама и травницима и било је супер”, каже Петар Летоња из Словеније.

Билећанци су стигли из свих република бивше државе. Ове године их је било око 600. Међу њима и даме које успјешно завршиле чувену билећку школу. Сви сложни, ова школа нас је научила живјети а другарства стечена у билећкој касарни кажу никада не престају.

“Билећка школа је била јако напорна за све. Захваљујући Билећкој школи цијели живот је остала упорност у нама и успјех у животу касније мислим да је захваљујући овој школи. Било је јако напорно али исплатило се”, каже Анкица Чавић из Хрватске.

“То су помјешане емоције ту је жалост, туга, радост што се опет овдје састајемо али жалост што се опет морамо растати па опет идуће године ми долазимо”. каже Славче Качински из Македоније.

Док је било Шроповаца Билећа је живјела најбоље присјећају се Билећани. Зато су данас у великом броју поздравили увијек драге госте.

Уз стихове чувене пјесме Билећанка некадашњи питомци школе резервних официра и ове године, десети пут за редом продефиловали су Билећким улицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана