Bimal prvi u proizvodnji prehrambenih proizvoda

Bimal prvi u proizvodnji prehrambenih proizvoda 22.09.2017 07:23 | D. S.

Brčko - Kompanija "Bimal" drugu godinu zaredom našla se na prvom mjestu rang-liste za industrijsku granu proizvodnje prehrambenih proizvoda u BiH, a riječ je o analizi koju su sprovele "Poslovne novine".

Na svečanosti u okviru projekta "100 najvećih u BiH" ovoj kompaniji dodijeljena je nagrada "1. mjesto u industrijskoj grani proizvodnje prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini". Time je potvrđeno da je brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja jedan od stubova privrednog razvoja BiH.

- Jasna vizija u kombinaciji sa dobro postavljenom strategijom poslovanja, te ljudi koji zadate ciljeve sprovode u odlične rezultate donosi dugoročan uspjeh i razvoj ove kompanije - rekao je zamjenik generalnog direktora kompanije "Bimal" Mitja Kovačič.

Dodao je da su neprestano ulaganje u unapređenje proizvodnih pogona brčanske fabrike, podjednako kao i zalaganje za kvalitet jestivog ulja, omogućili da prehrambena industrija dobije domaći proizvod koji promoviše kvalitet, razvoj i rast BiH.

- Na osnovu ekonomskih pokazatelja iz bilansa stanja i uspjeha "Bimal" je u 2016. godini ostvario prihod od 194.019.383 KM. Osim toga, rast i stabilnost u poslovanju potvrđuju i podaci da je ova kompanija u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 105 miliona KM - saopštili su iz te kompanije.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica