Билећа: Раднице поново шију

Срна
Билећа: Раднице поново шију

Билећа - Раднице Текстилне индустрије "Никола Тесла" у Билећи јуче су поново почеле да шију након десетодневне обуставе рада пошто им је обећано да ће ускоро добити дио зарађених плата, потврдио је начелник општине Билећа Миљан Алексић.

Он је рекао да су покренуте двије линије и да је у току формирање треће. Раднице су штрајковале због неисплаћених плата и доприноса за посљедња три мјесеца. Након састанка са директором Текстилне индустрије "Никола Тесла" Душаном Вјештицом и руководством општине, који је одржан крајем прошле седмице, договорено је да раднице почну са производњом, а да ће им до 10. септембра бити исплаћен дио зарада.

Да би проблем текстилаца био што брже ријешен, у његово рјешавање укључила се и премијер РС Жељка Цвијановић, која је у Бањалуци разговарала са Алексићем. Тада је најављено да ће "Никола Тесла" преузети посао, те да ће раскинути уговор са досадашњим партнером "Имекс интернационал", чија је власница Милена Јанковић, јер нису испоштоване обавезе према запосленима. Сарадња са предузећем "Штајман" из Њемачке биће настављена.

Раднице током штрајка нису жељеле да преговарају са Јанковићевом, за коју су рекле да ни не знају гдје се налази, већ су затражиле помоћ од Владе РС. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана