Bijeljinska Skupština traži ukidanje spornih koncesija i novi pravilnik

Srna
Bijeljinska Skupština traži ukidanje spornih koncesija i novi pravilnik

Bijeljina - Skupština grada Bijeljina usvojila je juče informaciju o realizaciji proljećne sjetve na području Semberije, kojom je poljoprivrednicima i poljoprivrednim udruženjima dat legitimitet i podrška u traženju prava, prije svega u pogledu raskida koncesija, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

- Tražili smo da budu ukinute sve sporne koncesije i da ponovo bude donesen pravilnik o raspodjeli zemljišta koje je u svojini Srpske, da na taj način zaštitimo poljoprivredne proizvođače, da se ne bi dogodilo da tek oko 10 ljudi koristi to zemljište od tri i po hiljade hektara - rekao je Savić. On je naglasio da grad Bijeljina i resorno odjeljenje podržavaju poljoprivredne proizvođače u vezi sa formiranjem otkupne cijene pšenice.

Nezavisni odbornik Mićo Živić apsolutno je protiv usvajanja ove informacije i naglašava da je ona “poprilično zakasnila”.

- Sada raspravljamo koje mjere treba preduzeti u ovogodišnjoj žetvi, a žetva je skoro u završnoj fazi - rekao je Živić, napominjući da je o ovim stvarima trebalo razgovarati u januaru ili februaru.

Odbornici su usvojili i informaciju o poslovanju preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, kao i informaciju o aktivnostima na projektu izgradnje kanalizacije u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana