Бијељинска Скупштина тражи укидање спорних концесија и нови правилник

Срна
Бијељинска Скупштина тражи укидање спорних концесија и нови правилник

Бијељина - Скупштина града Бијељина усвојила је јуче информацију о реализацији прољећне сјетве на подручју Семберије, којом је пољопривредницима и пољопривредним удружењима дат легитимитет и подршка у тражењу права, прије свега у погледу раскида концесија, рекао је начелник градског Одјељења за пољопривреду Младен Савић.

- Тражили смо да буду укинуте све спорне концесије и да поново буде донесен правилник о расподјели земљишта које је у својини Српске, да на тај начин заштитимо пољопривредне произвођаче, да се не би догодило да тек око 10 људи користи то земљиште од три и по хиљаде хектара - рекао је Савић. Он је нагласио да град Бијељина и ресорно одјељење подржавају пољопривредне произвођаче у вези са формирањем откупне цијене пшенице.

Независни одборник Мићо Живић апсолутно је против усвајања ове информације и наглашава да је она “поприлично закаснила”.

- Сада расправљамо које мјере треба предузети у овогодишњој жетви, а жетва је скоро у завршној фази - рекао је Живић, напомињући да је о овим стварима требало разговарати у јануару или фебруару.

Одборници су усвојили и информацију о пословању предузећа “Водовод и канализација”, као и информацију о активностима на пројекту изградње канализације у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана