Бијељина: Ускоро пресељење Центар за социјални рад у нову зграду

Љ. А.
Бијељина: Ускоро пресељење Центар за социјални рад у нову зграду

Бијељина - Завршетак нове зграде бијељинског Центра за социјални рад очекује се на прољеће, чиме ће бити побољшан и квалитет услуга, а боље услове за рад добиће 35 запослених у тој установи.

Директор центра Милорад Софренић каже да очекује да у наредних мјесец зграда буде у потпуности завршена и да ће моћи да преселе у нове просторије.

Такође, у завршној фази је и изградња дневног центра за дјецу са посебним потребама који се налази у склопу ове зграде.

Према ријечима Софренића, велики је притисак корисника на ову установу за исплату помоћи, али и остваривање низа права.

- Имали смо много посла, јер након доношења законске одлуке, односно увођења материнског додатка у висини од 405 марака, сав бирократски посао пребачен је на Центар за социјални рад. Око 500 лица поднијело је захтјев и извршена је додјела рјешења и дистрибуција средстава, а имали смо и увођење додатка за инвалиде - рекао је Софренић.

Ова установа је током прошле године пружила услуге за око 5.000 редовних и повремених корисника, међу којима је највише оних којима је потребна туђа њега и помоћ.

- Више од  2.000 лица поднијело је захтјеве и прошло кроз обраду наше комисије по основу овог права које се исплаћује у двије категорије. Такође, имамо и велики број корисника једнократне помоћи за социјално угрожена лица за разне видове њихових потреба, од прехране, лијечења, куповине књига до набавке огрева и слично - рекао је Софренић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана