Бијељина: Теретана на отвореном мијења рачунар

Љ. А.
Бијељина: Теретана на отвореном мијења рачунар

Бијељина - За потребе наставе физичког васпитања, али и боравка ученика на отвореном простору с циљем промоције што здравијег живота у бијељинској Техничкој школи “Михајло Пупин” реализовали су занимљиву идеју и направили теретану на отвореном.

За све ученике те школе поставили су справе за вјежбање, које могу користити и рекреативци.

Према ријечима директора школе Миленка Максимовића, на тај корак одлучили су се да би ученицима указали на предности вјежбања и боравка на отвореном, с обзиром на то да млади данас већи дио времена проводе испред рачунара без скоро икакве физичке активности.

- Хтјели смо да на тај начин нашим ученицима омогућимо да искористе лијепо вријеме и вјежбају на отвореном. На теретану на отвореном посебно смо поносни јер је она резултат рада наших ученика и професора на практичној настави. Дио новца обезбиједила је школа, а помогли су нам и спонзори - навео је Максимовић.

Справе за вјежбање су углавном за гимнастику - за извођење склекова, згибова и слично. Максимовић истиче да то није једина новина у школи коју похађа око 1.000 ученика.

- Поред теретане урадили смо посебан улаз за ученике у школу, а због безбједносних разлога поставили смо и два нова лежећа полицајца - рекао је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана