Bijeljina: Sud vraća na posao smijenjene načelnike

Lj. A.
Bijeljina: Sud vraća na posao smijenjene načelnike

Bijeljina - Presudom bijeljinskog Okružnog suda na posao su vraćena još dva načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi Bijeljine, koji su smijenjeni u maju, nakon formiranja nove skupštinske većine.

Gradonačelnik Mićo Mićić je rekao da su presudu dobili smijenjeni načelnici Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Slaviša Savić.

- Nakon dosadašnje četiri presude očekujemo da će se još oko 60 smijenjenih službenika vratiti na posao, kao i smijenjeni direktori gradskih preduzeća - rekao je Mićić.

On je priznao da je nova većina legalna, ali da su njihove odluke sporne, posebno kada je u pitanju rad skupštinske Komisije za izbor i imenovanja.

- Skupština ne obavlja posao za koji je izabrana. Ne žele da usvoje odluku o kreditnom zaduženju grada u iznosu od milion maraka po veoma povoljnim uslovima. Taj kredit je namijenjen za završetak gradnje zgrade Centra za socijalni rad. Takođe, obustavljaju i izgradnju i otkup zemljišta u Industrijskoj zoni dva, gdje 30 preduzetnika želi da otvori pogone i zaposli ljude - rekao je Mićić.

Savić je istakao i da niko od smijenjenih službenika nije oštetio gradski budžet ni za marku i da nisu primali plate dok su poslije smjene bili na pozicijama savjetnika.

Reagujući na sudsku odluku predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić je rekao da su načelnici odjeljenja smijenjeni zbog ozbiljnih zloupotreba ovlaštenja, nepotizma, korupcije i kršenja zakonskih i podzakonskih akata, a ne zbog formalnosti.

- Skupština grada je isključivo nadležna za imenovanje i razrješavanje načelnika u gradskoj upravi i direktora javnih ustanova. Ni gradonačelnik, ni sud nemaju ta ovlaštenja. Upravo zbog toga mi imamo dužnost i obavezu da borbu nastavimo i obećavam da nećemo odustati uprkos odlukama suda i opstrukcijama gradonačelnika. Građani mogu biti sigurni da je vrijeme kriminala i korupcije u Bijeljini mračna prošlost, koja se nikada neće vratiti - istakao je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana