Бијељина: Суд враћа на посао смијењене начелнике

Љ. А.
Бијељина: Суд враћа на посао смијењене начелнике

Бијељина - Пресудом бијељинског Окружног суда на посао су враћена још два начелника одјељења у Градској управи Бијељине, који су смијењени у мају, након формирања нове скупштинске већине.

Градоначелник Мићо Мићић је рекао да су пресуду добили смијењени начелници Одјељења за друштвене дјелатности Славко Башић и Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Славиша Савић.

- Након досадашње четири пресуде очекујемо да ће се још око 60 смијењених службеника вратити на посао, као и смијењени директори градских предузећа - рекао је Мићић.

Он је признао да је нова већина легална, али да су њихове одлуке спорне, посебно када је у питању рад скупштинске Комисије за избор и именовања.

- Скупштина не обавља посао за који је изабрана. Не желе да усвоје одлуку о кредитном задужењу града у износу од милион марака по веома повољним условима. Тај кредит је намијењен за завршетак градње зграде Центра за социјални рад. Такође, обустављају и изградњу и откуп земљишта у Индустријској зони два, гдје 30 предузетника жели да отвори погоне и запосли људе - рекао је Мићић.

Савић је истакао и да нико од смијењених службеника није оштетио градски буџет ни за марку и да нису примали плате док су послије смјене били на позицијама савјетника.

Реагујући на судску одлуку предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић је рекао да су начелници одјељења смијењени због озбиљних злоупотреба овлаштења, непотизма, корупције и кршења законских и подзаконских аката, а не због формалности.

- Скупштина града је искључиво надлежна за именовање и разрјешавање начелника у градској управи и директора јавних установа. Ни градоначелник, ни суд немају та овлаштења. Управо због тога ми имамо дужност и обавезу да борбу наставимо и обећавам да нећемо одустати упркос одлукама суда и опструкцијама градоначелника. Грађани могу бити сигурни да је вријеме криминала и корупције у Бијељини мрачна прошлост, која се никада неће вратити - истакао је Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана