Bijeljina: Sjećanje na heroje borbe protiv fašizma

Srna
Bijeljina: Sjećanje na heroje borbe protiv fašizma

Bijeljina - Polaganjem vijenaca na spomenik antifašistima i prijemom u Gradskoj upravi Bijeljine danas su članovi SUBNOR-a obilježili dan prvog oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu 1943. godine.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obećao je potomcima i poštovaocima tekovina antifašističke borbe da će sve biste narodnih heroja iz Semberije, koje su u ranijem periodu oštećene i uklonjene sa gradski ulica, biti vraćene na jedno mjesto u Gradski park.


"Ne smijemo zaboraviti velike žrtve i borbu naroda protiv fašizma kao najvećeg zla u istoriji", rekao je Mićić na prijemu za članove gradske organizacije SUBNOR-a i njihove goste iz udruženja antifašista u susjednoj Srbiji i Federaciji BiH.

Predsjednik SUBNOR-a u Bijeljini Mihajlo Vidić podsjetio je da su značajnu ulogu u oslobađanju grada prvi put 1943. godine i konačno 1945. godine imali partizanski borci iz Vojvodine.

Vidić je rekao novinarima da je u partizanskim jedinicama u Semberiji učestvovalo preko 5.000 boraca, a više od hiljadu njih je poginulo u odbrani od fašističkog terora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana