Bijeljina: KK Igokea nagradio najbolje gimnazijalce

Bijeljina: KK Igokea nagradio najbolje gimnazijalce 21.06.2018 07:56 | ATV

Jelena Tomić, reprezentativka BiH u šahu, Miloš Josić, reprezntativac BiH na Balkanskoj olimpijadi iz geografije, Jana Janković, učenik generacije - samo su neki od učenika bijeljinske gimnazije koji su ove godine ostvarili zapažene rezultate u nauci i sportu.

Pročulo se koliko su dobri i vrijedni, pa su stigli i pokloni, i to od Košarkaškog kluba Igokea. Dobro će doći, kažu učenici.

“Naši sportisti su učestvovali na republičkim takmičenjima i plasirali se u finale iz rukometa i košarke. I ova podrška mi je zaista značajna”, kaže Josić.

Zahvalni na nesebičnoj podršci gimnazijalcima su i u Gradskoj upravi. 

“Materijalna podrška je značajna. Ona se sastoji od finansijskih sredstava, sastoji se od računarske opreme i sastoji se od pokrivanja troškova puta na takmičenjima u različitim zemljama po Evropi i Aziji”, kaže Miloš Stevanović, gradski menadžer Bijeljine.

Ovo nije jedina pomoć mladima koja stiže iz Igokee, kaže predsjednik kluba. 

“Mislim da ćemo u narednom periodu da osnujemo akademiju sportsku u Banjaluci, i to je jedan od razloga zbog čega smo mi krenuli da obilazimo teren, da vidimo, pored drugih aktivnosti da vidimo djecu koja imaju perspektivu da nam se pridruže timu”, kaže Igor Dodik, predsjednik KK Igokea.

Direktoru je drago što su prepoznati talenti gimnazijalaca. Podrška mnogo znači. 

“Razlog još jedan je što ova djeca nisu ni medijski propraćena. Oni su skromni, ali vrijedni, marljivi”, ističe Vladimir Šavija, direktor Gimnazije „Filip Višnjić” Bijeljina.

Ulaganje u mlade je itekako potrebno, poručeno je u Bijeljini. Gestovi poput ovog, dodaju, hvale su vrijedni.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica