Бијељина: Изградња водовода и канализације приоритет

Љ. А.
Бијељина: Изградња водовода и канализације приоритет

Бијељина - Бијељинско предузеће "Водовод и канализација" успјешно је завршило прошлу годину, а ни за ову не мањка планова, међу којима су изградња канализације и проширење водоводне мреже приоритет.

- Лани смо радили на проширењу јужног водопрстена у Семберији поред села Модран, а приступили смо и изради документације за друга насељена мјеста у том рејону - рекао је директор овог бијељинског предузећа Предраг Перковић и додао да је планирана и изградња водоводне мреже у југозападном дијелу Семберије. Додао је да изградња канализационе мреже иде предвиђеном динамиком.

- Ти послови морају бити обављени, да бисмо у јануару 2019. године заокружили ту цјелину у оквиру прве етапе. Желимо и да проширимо водоводну мрежу - рекао је Перковић.

Услуге "Водовода" у Бијељини користи око 100.000 грађана. Проблем представљају поједина села која се још  снабдијевају водом са артешких бунара, која, како истичу стручњаци, није бактериолошки исправна.

Према ријечима техничког директора у бијељинском водоводу Иване Станишић, циљ је да до сваког домаћинства стигне хемијски и бактериолошки исправна вода.

- Не можемо рећи да сваки бунар на подручју града посједује неисправну воду за пиће, али је контрола те воде обавезна и то становници морају да знају, посебно они који живе у сјеверном дијелу града који је у Европи познат по жаришту ендемске нефропатије - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана