Bijeljina: Gradska povelja za Švedsku razvojnu agenciju

Srna
Bijeljina: Gradska povelja za Švedsku razvojnu agenciju

Bijeljina - Na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina večeras su dodijeljena 34 gradska priznanja pojedincima i kolektivima koji su podstakli razvoj lokalne zajednice u oblasti privrede, nauke i sporta.

Povelja Bijeljine, najviše gradsko priznanje koje je u posljednjih 10 godina dodijeljeno samo tri puta, uručena je Švedskoj međunarodnoj razvojnoj agenciji /SIDA/ za izuzetan doprinos razvoju Bijeljine, u kome se posebno poklanja pažnja zaštiti životne sredine i afirmaciji razvoja lokalne zajednice.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je sugrađanima dan oslobođenja grada od fašizma i 74 godine života u slobodi, uz poruku da je sloboda izbor i poziv građanima da budu jedinstveni u njenom očuvanju, kao i u zajedničkom razvoju grada.

Obraćajući se prisutnima u prepunoj sali Centra za kulturu "Semberija" koja prima 350 posjetilaca, Mićić je ukazao na velike projekte koji se u gradu nastavljaju uz pomoć Vlade Republike Srpske i brojnih donatora.

Među tim projektima su izgradnja drinskog nasipa, kanalizacije, gasifikacija grada, završetak nove školske zgrade i objekta Centra za socijalni rad sa dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama.

"Djeca rastu u slobodi", poručili su najmlađi građani Bijeljine iz vrtića "Čika Jova Zmaj" koji su kroz pjesmu i igru oslikali Semberiju i njene ljepote.

Prije svečane sjednice lokalnog parlamenta gradski čelnici odali su počast i položili vijence i bijele ruže na spomenik palim borcima iz proteklog rata.

Cvijeće su položili gradonačelnik, skupštinsko rukovodstvo, poslanici u parlamentu BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske, gradski odbornici, predstavnici udruženja proisteklih iz rata i djeca poginulih boraca, kao i predstavnici Oružanih snaga BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana