Бијељина: Градска повеља за Шведску развојну агенцију

Бијељина: Градска повеља за Шведску развојну агенцију 24.09.2017 22:48 | Срна

Бијељина - На свечаној сједници Скупштине града Бијељина вечерас су додијељена 34 градска признања појединцима и колективима који су подстакли развој локалне заједнице у области привреде, науке и спорта.

Повеља Бијељине, највише градско признање које је у посљедњих 10 година додијељено само три пута, уручена је Шведској међународној развојној агенцији /СИДА/ за изузетан допринос развоју Бијељине, у коме се посебно поклања пажња заштити животне средине и афирмацији развоја локалне заједнице.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић честитао је суграђанима дан ослобођења града од фашизма и 74 године живота у слободи, уз поруку да је слобода избор и позив грађанима да буду јединствени у њеном очувању, као и у заједничком развоју града.

Обраћајући се присутнима у препуној сали Центра за културу "Семберија" која прима 350 посјетилаца, Мићић је указао на велике пројекте који се у граду настављају уз помоћ Владе Републике Српске и бројних донатора.

Међу тим пројектима су изградња дринског насипа, канализације, гасификација града, завршетак нове школске зграде и објекта Центра за социјални рад са дневним центром за дјецу са посебним потребама.

"Дјеца расту у слободи", поручили су најмлађи грађани Бијељине из вртића "Чика Јова Змај" који су кроз пјесму и игру осликали Семберију и њене љепоте.

Прије свечане сједнице локалног парламента градски челници одали су почаст и положили вијенце и бијеле руже на споменик палим борцима из протеклог рата.

Цвијеће су положили градоначелник, скупштинско руководство, посланици у парламенту БиХ и Народној скупштини Републике Српске, градски одборници, представници удружења проистеклих из рата и дјеца погинулих бораца, као и представници Оружаних снага БиХ и Министарства унутрашњих послова Српске.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица