Biciklistička trka u Žakovu: Pobjednicima medalje i trebinjski sir

R. Mi.
Biciklistička trka u Žakovu: Pobjednicima medalje i trebinjski sir

Trebinje - Petar Spaić u muškoj i Kristina Gudelj u ženskoj konkurenciji pobjednici su osme biciklističke trke “Za sirac sira” koja je juče održana u selu Žakovo kod Trebinja.

Drugo mjesto u elit kategoriji osvojio je Miloš Bodiroga, a treće Radoslav Tešanović, dok je u ženskoj konkurenciji drugo mjesto osvojila Spomenka Perišić. U konkurenciji 30 takmičara Spaić je stazu dugu oko pet kilometara prešao za 17 minuta i 19 sekundi.

- Ovo je jedna od rijetkih trka gdje vozim po kamenjaru, sa dosta uspona i nizbrdica - istakao je Spaić, koji je član Biciklističkog kluba “Mostar”.

Kaže da trenira svaki dan, ali da je trku otežavala visoka temperatura. Trebinjka Kristina Gudelj kaže da joj je trka bila veoma naporna jer je bila visoka temperatura.

- Rekreativno vozim ovom stazom i poznajem je veoma dobro. Uvijek me privlači ova staza i odlična organizacija - rekla je Gudeljova. Najbrži su, osim medalja i diploma, kao nagradu dobili sirac trebinjskog sira.

U Žakovu je održana i trka za djecu, a pobjednik u kategoriji od 12 do 15 godina bio je Mitar Miljković, dok je Srđan Popovac prvi prešao stazu namijenjenu za mališane do 12 godina. Sara Miljković bila je najbrža djevojčica u kategoriji do 12 godina. Na trci je bio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je, kako je rekao, ovaj put došao u svojstvu roditelja, čiji se sin takmičio u kategoriji do 12 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana