Biciklista iz Kraljeva na dva točka do Španije

Brane Radulović
Biciklista iz Kraljeva na dva točka do Španije

Prnjavor - Dragan Šibalić iz Kraljeva, koji je prije nekoliko dana na biciklu krenuo iz rodnog grada na relaciju dugu 4.000 kilometara, juče je posjetio Prnjavor.

Krajnji cilj ovom zaljubljeniku u biciklizam je španski grad Granada, gdje će 30. avgusta početi Svjetsko prvenstvo u košarci.

- Fanatizmom koji me osvojio prije nekoliko godina, želim da budem uz "plave", i vjerujem da me neće razočarati igrama. Ostavio sam dovoljno vremena da posjetim i najviši vrh na Kozari, a sa svojim drugarom Gregom, iz slovenačke Idrije, pokušaću da osvojim najviši vrh Triglava - kaže Dragan, koji se juče zadržao na odmoru kod drugara u Prnjavoru.

Dragan je elektrotehničar, trenutno bez zaposlenja, pa se potpuno posvetio biciklizmu. Putovao je, kao veliki navijač Partizana, na stadion "San Siro", u Italiji, gdje je pratio utakmicu između Intera i Partizana. Na mnoge utakmice košarkaša Partizana po Evropi putovao je biciklom.

- Posjetio sam Ukrajinu, a baš u vrijeme izbijanja nereda u Kijevu, zatekao se u glavom gradu te zemlje. Prošao sam i kroz čuveni Majdan i nigdje nisam imao problema. Vodi me avantura, želja za upoznavanjem novih krajeva i prijatelja. Biciklizam je postao sastavni dio mog života. Ukućani su se već pomirili sa mojim izborom - ističe ovaj tridesetšestogodišnjak, koji je svojevremeno stigao i do Vladivostoka, u Rusiji.

Dodao je da je zahvaljujući avanturama na biciklu stekao značajno iskustvo, pa se još bolje snalazi bilo gdje da se zatekne. Iz Prnjavora su ga juče drugari ispratili prema Prijedoru, Novom  Gradu, Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj i svim drugim krajevima kroz koje će putovati sve do kraja narednog mjeseca sa željom da uspije u novom podvigu.

"Srbija do Tokija"

Dragan Šibalić nam je otkrio i svoj novi plan. Sa zastavom Srbije na svom dvotočkašu, ali i parolom "Srbija do Tokija", želi da posjeti i glavni grad Japana.

Već je počeo da proučava relaciju koja će biti duža od trenutnih 4.000 kilometara, koliko ga čeka do Španije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana