Bez struje više stotina domaćinstava

Srna
Bez struje više stotina domaćinstava

HAN PIJESAK, SOKOLAC- Na području Han Pijeska i Sokoca bez struje je ostalo više stotina domaćinstava zbog kvarova na dalekovodima, nastalim zbog snijega, a struje nema ni na vodovodu Vrelo Bioštica.

Rukovodilac "Elektrodistribucije" Sokolac Ljubomir Vasković rekao je Srni da su ekipe ove radne jedinice na terenu i otklanjaju kvarove, te da bi svi potrošači na području ove opštine trebalo da dobiju struju do kraja dana.

U sokolačkoj "Elektrodistribuciji" navode da nema struje na dijelu dalekovoda Kaljina, na 20 trafostanica, zbog čega električnu energiju nema oko 400 potrošača.

Vasković je rekao da na dalekovodu Novo Selo nema struje na 10 trafostanica, kao ni na vodovodu Vrelo Bioštica.

On je napomenuo da na dalekovodima Žljebovi na četiri trafostanice nema struje, zbog čega je bez električne energije oko 100 domaćinstava, kao ni na dalekovodu Unis na tri trafostanice, pa je bez struje 45 potrošača.

Vasković je istakao da su ovi kvarovi nastali zbog mokrog snijega koji pada od sinoć i lijepi se na užad, kao i zbog toga što drveće pada na dalekovod.

Više stotina domaćinstava na području opštine Han Pijesak od jutros nema struju zbog kvarova na dalekovodima Pjenovac i Ljeskovac.

U preduzeću "Elektro-Bijeljina" Srni je rečeno da su ekipe iz Han Pijeska na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana