Без поскупљења воде у Бијељини овој години

Срна
Без поскупљења воде у Бијељини овој години

Бијељина - Из бијељинског предузећа “Водовод и канализација” поручују да у овој години неће бити поскупљења воде.

“Цијена кубика дистрибуирања воде као и одвођења-пречишћавања отпадне воде у овој години се неће мијењати, нема никаквих индиција за то и грађани могу бити сигурни да до повећања цијене ових услуга неће доћи”, рекла је Срни извршни директор техничког сектора у бијељинском предузећу “Водовод и канализација” Ивана Станишић.

Она каже да је пословну 2018. годину предузеће завршило успјешно, јер је “у потпуности остварен примарни циљ - испорука здраве, питке воде”.

Станишићева је навела да је у току изградња канализационог система донаторским средствима, те напоменула да је од 2005. до данас извршено 10.000 нових прикључака у овај систем.

“Бијељина, која до 2005. године није имала канализациони систем, сада има и постројење за пречишћавање отпадних вода, а може се похвалити и да на прави начин брине о животној средини”, рекла је Станишићева.

У првој половини ове године очекује се, како је рекла, завршетак прве фазе изградње канализационог система у граду.

“Неке сљедеће фазе захтијевају другу и даљу динамику планирања. За тај даљи процес предстоји нам борба да пронађемо средства и нове могућности да ширимо канализациону мрежу”, рекла је Станишићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана