Бесплатан боравак у вртићу на Палама за 30 дјеце из вишечланих породица

Срна
Бесплатан боравак у вртићу на Палама за 30 дјеце из вишечланих породица

Пале - Дјечији центар "Бубамара" на Палама и ове године је организовао бесплатан тромјесечни боравак за 30 дјеце из вишечланих породица са подручја општине.

Директор центра "Бубамаре" Славка Брезо рекла је да ће у вртићу бесплатно боравити дјеца узраста од четири до пет и по година, која ће до 15. децембра по три часа користити услуге ове установе.


Она је навела да се ова акција реализује у сарадњи са Центром за социјални рад.

"Првенствено желимо да се дјеца социјализују и навикну на основна правила понашања у групи. Они ће бити укључени у све пројекте који ће бити реализовани наредних мјесеци", истакла је Брезо.

Она је додала да у том центру имају амбиције и енергије да организују још оваквих пројеката, али да немају довољно простора у вртићу.

"Због недостатка простора нисмо могли да примимо за сталан боравак у вртићу сву дјецу која су се пријавила током конкурса", рекла је Брезо.

Она је најавила да ће дјеца из вишечланих породица бити укључена и у Четврти дјечији карневал који ће бити одржан у петак, 29. септембра, а на којем ће бити 220 учесника.

Брезо је рекла да ће гости Карневала, у организацији Центра "Бубамара", а под покровитељством општине Пале, бити Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама "Сунце" и Језички центар "Биг бен".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана