Bečići čekaju mališane iz Srpske

D. S.
Bečići čekaju mališane iz Srpske

Bijeljina - Fond za dječiju zaštitu RS objavio je juče konkurs za učešće u projektu "Socijalizacija djece RS" u okviru kojeg će od 20. maja do 21. septembra na Crnogorskom primorju djeca boraviti u 14 smjena.

Obrasci za prijavu dostupni su u lokalnim centrima za socijalni rad, tačnije službama socijalne i dječije zaštite, kao i na internet stranici Fonda, a dokumentacija se može dostaviti zaključno sa 5. martom.

- Djeca će i ove godine biti smještena u Omladinskom hostelu "Užice" u Bečićima. Prva smjena trajaće osam dana, a preostalih 13 po deset - navedeno je u konkursu Fonda.

Projektom "Socijalizacija djece RS", koji se realizuje od 2002. godine, do sada je obuhvaćeno više od 23.000 djece iz svih opština u Srpskoj.

Riječ je, prije svega, o djeci iz socijalno ugroženih porodica - korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, iz boračkih porodica, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci, te talentovanim sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana