Барашину постхумно Повеља општине Србац

Д. Ј.
Барашину постхумно Повеља општине Србац

Србац - Одборници Скупштине општине Србац донијели су јуче одлуку да се преминулом тужиоцу Тужилаштва БиХ Милораду Барашину постхумно додијели највише општинско признање, Повеља општине Србац, за успјешан стручни ангажман у области права и допринос у развоју спорта и угледа те општине.

Барашин је преминуо 26. јула ове године у 58. години, а иза себе је оставио супругу и двије кћерке. Обављао је функције судије Основног суда у Српцу, јавног тужиоца, замјеника главног тужиоца Тужилаштва БиХ, а затим главног тужиоца у периоду од 2008. до 2011. године.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић истиче да локална заједница на овај начин жели да ода признање његовој богатој каријери и захвали му на добродушности, искрености и срдачности, по чему га памте сви Српчани.

- Био је истински стручњак у свом послу, а понајвише локалпатриота јер је сваки слободан тренутак проводио у родном Српцу. Свима је била добро позната његова велика љубав према спорту. Био је дугогодишњи судија и спортски радник, који је подржавао развој младих талената. Помагао је рад Фудбалског клуба Слога и Тениског клуба Србац - рекао је Драгосављевић. Повеља ће члановима његове породице бити уручена на свечаној академији поводом Дана и крсне славе општине, 13. октобра. На академији ће бити уручено и шест захвалница удружењима и привредним субјектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана