Banjalučki plesači pokorili Evropu

Milijana Latinović
Banjalučki plesači pokorili Evropu

Banjaluka - Plesači banjalučkog Plesnog kluba “BLOK” osvojili su na Evropskom prvenstvu u svim plesnim stilovima u Zagrebu šest zlatnih, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje i tako još jednom pokazali da je ples najsavršeniji spoj umjetnosti i sporta.

U zagrebačkoj “Areni” plesalo je više od 10.000 takmičara iz svih zemalja Evrope, a banjalučki plesači kvalifikovali su se sa osam koreografija na Svjetsko prvenstvo koje će u oktobru biti održano u Milanu.

Na plesnom podijumu posebno su zablistali hip-hoperi koji su u teškoj konkurenciji uspjeli mnoštvo medalja.

- Medaljama su se okitili Nora Pastir, Tea Kovačević, Jana Savić, Jovana Savić, Katarina Trkulja, Lana Topić, kao i seniori Đorđe Šukalo, Anisa Turkanović, Milana Savić i Aleksandra Knežević. Plesače su predvodile trenerice Svetlana Vidić i Aleksandra Babić, koje potpisuju i sve koreografije - rekla je predsjednica Plesnog kluba “BLOK” Jelena Stojaković.

Ona je objasnila da se ovaj klub predstavio sa 11 koreografija hip-hopa, od čega su dvije grupe, tri dua i šest solo izvedbi. Osim toga, na takmičenju koje je trajalo od 10. do 13. maja, banjalučki plesači “Urbhanizea” osvojili su zlato u disciplini dens fitnes.

- Grupa u sastavu Ivan Kanjuga, Vesna Aćić Kovačević, Lela Ristić i Anja Jungić pokazali su da energija ne poznaje godine. Naše balerinice su takođe osvojile prvo mjesto u disciplini moderni balet - istakla je Stojakovićeva.

Dodaje da im svaki uspjeh mnogo znači, posebno kada imaju priliku da na podijumu stoje sa izuzetno kvalitetnim plesačima iz cijele Evrope.

- Takmičenja i jesu smisao bavljenja plesom, jer na njima vidite gdje ste u odnosu na ostale i da svakog dana budete još bolja verzija sebe kao plesača. Ples je nešto što nas sve drži zajedno, naš način komunikacije, najsavršeniji spoj umjetnosti i sporta, ali i svijet u kojem živimo srećni - istakla je Stojakovićeva i dodala da je na takmičenju sudio predsjednik WADF saveza Nils Hakan Karlson.

Plesni klub “BLOK” je osnovan u julu 2014. godine, a prvo takmičenje imali su u maju 2016. godine. Za dvije godine obišli su sva značajnija takmičenja, a u oktobru prošle godine, balerine ovog kluba osvojile su srebro na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Ukupan rezultat BLOK-a

6 zlata

1 srebro

2 bronze

Hip-hoperi koji su se okitili medaljama

Nora Pastir

Tea Kovačević

Jana Savić

Jovana Savić

Katarina Trkulja

Lana Topić

Đorđe Šukalo

Anisa Turkanović

Milana Savić

Aleksandra Knežević

Nagrađeni plesači “Urbhanizea”

Ivan Kanjuga

Vesna Aćić Kovačević

Lela Ristić

Anja Jungić

Disciplina moderni balet

Balerinicama prvo mjesto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana