Бањалучанке Ведрана и Тамара плесним корацима освајају свијет

Дејана Братић
Бањалучанке Ведрана и Тамара плесним корацима освајају свијет

Бањалука - Одрицање те године труда и рада донијели су бронзу младим плесачицама Ведрани Грбић (18) и Тамари Ђаковић (17) на Свјетском првенству у модерним плесовима које је протеклог викенда одржано у Прагу.

На такмичењу су учествовали искусни представници око 30 земаља, што није обесхрабрило ове младе дјевојке да раме уз раме са свјетским плесачима дођу до медаље.

Публици су се представиле кореографијом “Алтер его” коју је осмислила њихов тренер Ана Мазалица, а захваљујући којој су Ведрана и Тамара побрале симпатије жирија.

- Биле смо веома узбуђене пред наступ и као сваки пут с нестрпљењем ишчекивале резултате. Дале смо све од себе, а публика је наш наступ наградила громогласним аплаузом - испричала је Тамара.

На успјех ових плесачица поносни су и њихови суграђани, јер је медаља са свјетског првенства засијала у Бањалуци. Чланови плесног клуба “Гема” кажу да је овај наступ круна Тамариног и Ведраниног труда и поклон клубу поводом 30 година постојања, али и историјски резултат бањалучког плеса у сениорској категорији.

Када су први пут закорачиле на подијум, Тамара и Ведрана нису ни слутиле да ће плесним корацима исписивати историју клуба и баш оне низати успјехе свјетских размјера. Кажу да љубав према плесу траје од малих ногу и сваким даном је јача.

- Сасвим случајно сам се уписала на плес јер је то учинила и моја комшиница. Тада сам имала пет година и сам била веома хиперактивна, радила шпаге и вољела да плешем - рекла је кроз смијех млада и талентована плесачица Тамара Ђаковић.

Њена другарица Ведрана Грбић је шетајући са мамом кроз насеље Борик угледала плакат за упис на плес и од тада је, каже, све почело. Пред свако такмичење Ведрана и Тамара вриједно тренирају и проводе сате у сали.

- Два пута дневно имамо тренинге, потребно је веома много труда и рада. Унапријед планирамо седмицу да бисмо могле све постићи. Битна је добра организација - кажу дјевојке.

Њихов тренер Ана Мазалица каже да дјевојке као дуо наступају већ девет година остварујући запажене успјехе.

- Драго ми је да постоје млади људи који посвећују своје вријеме нечему што много воле и што их испуњава. Тамара и Ведрана су много талентоване и вриједне и ја сам поносна што радим са оваквим младим људима. Ми смо једна велика породица - рекла је Мазалица.

Ипак, највећу подршку и ослонац пружају им родитељи које их бодре од самог почетка, а ове године и град им је изашао у сусрет финансирајући одлазак на првенство у Праг.

Дјевојке за мјесец очекује међународно такмичење у Скопљу, а кроз смијех кажу да тамо иду са истим циљем, уз поруку да је за младе људе најважније да се баве спортом. ++++

Анегдота

Тамара и Ведрана су осам пута биле државни прваци, а њихов тренер Ана Мазалица подијелила је с нама и једну анегдоту са такмичења.

- Ведрани је 15 минута пред наступ пукао рајсфершлус. На брзину сам јој, без панике, то зашила и изашла је на подијум. Морате уједно бити психолог и шнајдер - кроз смијех каже Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана