Banjalučani pobrali medalje na Beogradskoj rolerijadi

Danijela Stokanić
Banjalučani pobrali medalje na Beogradskoj rolerijadi

Banjaluka - Druženje, nova iskustva i takmičenje u vožnji rolera ostaće u najljepšem sjećanju mališanima iz banjalučke Škole sporta "Zvjezdica", koji su proteklog vikenda u Beogradu na tradicionalnoj Rolerijadi pobrali čak četiri medalje.

Iako je deset mališana put Beograda krenulo s namjerom da se dobro zabave, kući su se vratili okićeni priznanjima. U dvije od tri kategorije četvoro malih Banjalučana osvojili su po jednu zlatnu i bronzanu, kao i dvije srebrne medalje. U kategoriji slaloma prvo mjesto osvojio je Uroš Petrović, dok su druga mjesta pripala Andrei Drljača i Andreju Vrhovcu. Treće mjesto u kategoriji rolerski poligon osvojila je Sara Tubić.

- Bilo mi je baš zabavno. Vozim rolere već nekoliko godina, a prvi put učestvujem na Rolerijadi. Ovo takmičenje ću uvijek pamtiti - kazala je Sara.

Takmičenje su budnim okom pratili i bodrili trener iz "Zvjezdice" Srboljub Vuković i roditelji nekoliko djece, koji nisu željeli da propuste prvo međunarodno takmičenje svojih mališana. Vuković je istakao da su otišli sa idejom da upoznaju nove ljude, druže se, zabave, ali i steknu nova iskustva u rolanju. Medalje, priznaje, nisu očekivali.

- Zbog prejake konkurencije i prevelikog broja prijavljenih takmičara nismo očekivali ovako dobre rezultate iako sam vjerovao u djecu i potajno se nadao njihovom uspjehu. Nisam ni slutio da će među desetoro mališana biti četiri medalje, jer su drugi klubovi došli u mnogo većem broju od nas - kazao je Vuković i dodao da im je učešće na Beogradskoj rolerijadi dalo motiv za još bolje rezultate.

- Samo učešće, ali i medalje, dali su nam snagu i podsticaj da budemo još bolji i obradujemo što više djece, jer se sve svodi na to - da oni budu srećni i uživaju u tome što rade - istakao je Vuković i dodao da mališani ne skidaju osvojene medalje.

Prema njegovim riječima, tokom dvije godine, koliko postoji škola rolanja, izmamili su mnogo osmijeha i usrećili mnogo djece. Na Beogradskoj rolerijadi učestvovali su mališani iz Banjaluke uzrasta od pet do 15 godina, a odlična atmosfera, koja je vladala tokom putovanja, svima je napunila baterije.

Dodao je da su mališani koji su išli na Rolerijadu bili izrasta od pet do 15 godina, a takmičili su se sa djecom iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Žurka

Jubilarna 20. beogradska rolerijada otvorena je u petak trkama najmlađih Beograđana na Trgu Republike, a pored rolera, učesnici se takmiče i na trotinetima, biciklima sa i bez pedala, skejtbordu, hoverbordu, segveju. Iako je ova manifestacija predviđena uglavnom za mališane, ljubitelji rolera svih uzrasta su prodefilovali na svojim točkićima kroz centar Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana