Бањалучани побрали медаље на Београдској ролеријади

Данијела Стоканић
Бањалучани побрали медаље на Београдској ролеријади

Бањалука - Дружење, нова искуства и такмичење у вожњи ролера остаће у најљепшем сјећању малишанима из бањалучке Школе спорта "Звјездица", који су протеклог викенда у Београду на традиционалној Ролеријади побрали чак четири медаље.

Иако је десет малишана пут Београда кренуло с намјером да се добро забаве, кући су се вратили окићени признањима. У двије од три категорије четворо малих Бањалучана освојили су по једну златну и бронзану, као и двије сребрне медаље. У категорији слалома прво мјесто освојио је Урош Петровић, док су друга мјеста припала Андреи Дрљача и Андреју Врховцу. Треће мјесто у категорији ролерски полигон освојила је Сара Тубић.

- Било ми је баш забавно. Возим ролере већ неколико година, а први пут учествујем на Ролеријади. Ово такмичење ћу увијек памтити - казала је Сара.

Такмичење су будним оком пратили и бодрили тренер из "Звјездице" Србољуб Вуковић и родитељи неколико дјеце, који нису жељели да пропусте прво међународно такмичење својих малишана. Вуковић је истакао да су отишли са идејом да упознају нове људе, друже се, забаве, али и стекну нова искуства у ролању. Медаље, признаје, нису очекивали.

- Због прејаке конкуренције и превеликог броја пријављених такмичара нисмо очекивали овако добре резултате иако сам вјеровао у дјецу и потајно се надао њиховом успјеху. Нисам ни слутио да ће међу десеторо малишана бити четири медаље, јер су други клубови дошли у много већем броју од нас - казао је Вуковић и додао да им је учешће на Београдској ролеријади дало мотив за још боље резултате.

- Само учешће, али и медаље, дали су нам снагу и подстицај да будемо још бољи и обрадујемо што више дјеце, јер се све своди на то - да они буду срећни и уживају у томе што раде - истакао је Вуковић и додао да малишани не скидају освојене медаље.

Према његовим ријечима, током двије године, колико постоји школа ролања, измамили су много осмијеха и усрећили много дјеце. На Београдској ролеријади учествовали су малишани из Бањалуке узраста од пет до 15 година, а одлична атмосфера, која је владала током путовања, свима је напунила батерије.

Додао је да су малишани који су ишли на Ролеријаду били израста од пет до 15 година, а такмичили су се са дјецом из Србије, Хрватске и Словеније.

Журка

Јубиларна 20. београдска ролеријада отворена је у петак тркама најмлађих Београђана на Тргу Републике, а поред ролера, учесници се такмиче и на тротинетима, бициклима са и без педала, скејтборду, ховерборду, сегвеју. Иако је ова манифестација предвиђена углавном за малишане, љубитељи ролера свих узраста су продефиловали на својим точкићима кроз центар Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана