Аутомобилом измамили осмијех другару из клупе

Данијела Стоканић
Аутомобилом измамили осмијех другару из клупе

Бањалука - Да другарство нема граница најбоље свједочи примјер прве генерације матураната саобраћајних техничара у Бањалуци, који су свом школском другару Ранку Антешевићу из околине Челинца куповином аутомобила измамили осмијех на лице.

Антешевић, којег је прије 23 године метак из снајпера приковао за инвалидска колица, заједно са својих тридесетак школских другара средњу Саобраћајну школу, која се налази у склопу данашње Техничке школе, завршио је 1982. године. Колико су га школски другари обрадовали, каже, нема ријечи да опште.

- Највише ме радује њихов долазак у суботу код мене у Челинац, јер многе од њих  нисам видио 35 година. Уз помоћ супруге и кћерки потрудићу се да их дочекам најбоље што могу, домаћински - казао је Антешевић, истичу да ће за њега то бити дан за памћење.

Додао је да је аутомобил који му стиже у суботу, сам бирао, а у питању је "пасат 6 караван".

- У аутомобил су уграђене команде намијењене инвалидима, тако да ће ми кретање сад бити много лакше - рекао је Антешевић додавши кроз смијех да више ни у шали не смије рећи шта му фали јер ће му другари одмах купити.

- Тако су током окупљања у мају, на које нисам могао да одем, прикупили новац, који су подијелили на мене и пријатељицу која је сутрадан имала операцију - казао је Антешевић додавши да се са другарима из клупе свакодневно чује путем "вајбер" групе.

Један од матураната Саобраћајне школе генерације 1982. Дарко Малешевић каже да је аутомобил најмање што могу учинити за Антешевића, којег живот није мазио. Додао је да су и током школовања били сложна генерација, а међу којима данас има људи разних профила.

- Колико смо сложни најбоље свједочи чињеница да смо новац за аутомобил, који кошта око 15.000 КМ скупили за мало више од мјесец - казао је Малешевић.

Понос овом генерацијом није крила ни њихова професорица математике Мирјана Ступар.

- Јако ми је жао што нећу бити у могућности да у суботу са осталим посјетим Антешевића, али другу прилику сигурно нећу пропустити - казала је Ступар која за бивше ученике каже да су као породица.

Поштовање

Мирјана Ступар каже да ова генерација и након 35 године поштује своје професоре, што данас није случај.

- Данас мало која генерација позове своје професоре на окупљање послије 35 година - казала је Ступар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана