Arlov uručio novčanu pomoć porodici Ilić

Srna
Arlov uručio novčanu pomoć porodici Ilić

Šamac - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je Srni da je danas na Kosmetu prisustvovao velikom Miholjdanskom saboru u Velikoj Hoči, gdje je promovisana knjiga Matije Bećkovića "Kosovo - najskuplja srpska reč", te porodici Ilić iz ovog mjesta uručio 500 evra pomoći.

"Porodicu Ilić čine braća Dragoljub i Blagoje i sestra Velika, od kojih su dvoje sa smetnjama u razvoju. Oni žive sami, majka im je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine, a brigu o njima preuzeo je jedan od braće", naveo je Arlov.

On je naveo da je na Saboru, koji je okupio više od 500 ljudi, obratio u ime Odbora, a zatim prisustvovao promociji knjige Matije Bećkovića.

Svetu arhijerejsku liturgiju, povodom Miholjdana, danas je služio Njegovo preosveštenstvo vladika raško-prizrenski Teodosije.

Arlov je najavio da će sutra u 10.00 časova posjetiti i porodicu Kovačević u selu Banje i uručiti im 1.200 evra za kupovinu krave.

"Majka sa dvoje djece, kćerkom Jelenom od osam godina i sinom Jovanom od sedam godina, živi u veoma skromnim i teškim uslovima. Suprug Goran umro je prije nekoliko godina, a o porodici brine stric Ivan", naveo je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana