Apel za pomoć petnaestogodišnjoj Nini Bližnjaković

Srna
Apel za pomoć petnaestogodišnjoj Nini Bližnjaković

Doboj - Petnaestogodišnjoj Nina Bližnjaković iz Doboja, oboljeloj od težeg oblika akutne mijeloidne leukemije, potrebna je pomoć jer su za njeno liječenje potrebna znatna novčana sredstva.Stanko Bližnjaković, otac oboljele djevojčice, kaže da se Nina trenutno nalazi na liječenju u Institutu za majku i dijete u Beogradu, da je još nezahvalno govoriti o prognozama i da od sutra počinje da prima hemoterapiju.

Bližnjaković kaže da su im ljekari preporučili da počnu prikupljati novac ako se utvrdi da je liječenje neophodno nastaviti u inostranstvu.


"Kontaktirao me je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je obećao ličnu pomoć, ali i pomoć Fonda solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu, ako to bude potrebno", rekao je Bližnjaković.

Akcija za prikupljanje novčane pomoći organizovana je već danas. Sindikat zdravstva i socijalne zaštite koji djeluje pri Bolnici "Sveti apsotol Luka" u Doboju saopštio je da se, zajedno sa ostalim dobojskim sindikalnim organizacijama, uključuje u prikupljanje sredstava za liječenje Nine Bližnjaković, kojoj je leukemija dijagnostifikovana u januaru.

Student socijalnog rada na banjalučkom Univerzitetu Borjana Jelisić, zajedno sa koleginicama, postavila je štand na platou pored gradskog parka u Doboju na kojem građani, u skladu sa mogućnostima, mogu ostaviti novac za Ninino liječenje.

Ona je najavila da će akciju organizovati i u narednom periodu na različitim lokacijama u gradu.

Aktivi mladih i žena dobojske Socijalističke partije večeras od 19.00 časova u prostorijama stranke će organizovati humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava.

Košarkaški klub "FinDo" iz Doboja organizovaće humanitarni košarkaški turnir u subotu, 3. februara, sa početkom u 11.00 časova u sportskoj dvorani Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Predsjednik Skupštine ovog kluba Davor Ružela kaže da je sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen za liječenje Nine Bližnjaković.

Navijačka grupa "Vojvode 1990" Doboj organizovaće 3. februara humanitarnu žurku u dobojskom klubu "Rupa". Iz ovog kluba najavili su da će isto veče biti odigrana humanitarna rukometna utakmica dobojske "Sloge" i tuzlanske "Slobode", a prihod od ulaznica biće uplaćen za Ninino liječenje.

Humanitarnoj aktivnosti odazvali su se i mnogobrojni dobojski ugostitelji i zanatlije.

Svi ljudi dobre volje mogu uplatiti prilog na broj žiro računa za BiH: 5520161779971104 Adiko banka Nina Bližnjaković Kolubarska LD40 74000 Doboj. Devizni račun: SWIFT: HAABBA2B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana