Andrea Dorić, predsjednik Aktiva mladih SP RS: Mladi znanjem grade Srpsku

Marijana Miljić
Andrea Dorić, predsjednik Aktiva mladih SP RS: Mladi znanjem grade Srpsku

Banjaluka - Socijalistička partija (SP) veliku pažnju posvećuje svojim mladim članovima nudeći im nadograđivanje znanja, saradnju i druženje kako bi u njima probudila entuzijazam za izgradnju Srpske, rekla je predsjednik Aktiva mladih SP-a Andrea Dorić.

Taj princip, istakla je ona, dokazan je i na seminarima koje je ova stranka organizovala za mlade kandidate za odbornike na predstojećim lokalnim izborima. Edukativni seminari organizovani su u Prijedoru, Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

- Cilj je bio da ukažemo na regionalnu rasprostranjenost stranke i da dokažemo da je članstvo u SP-u korisno za omladince u Srpskoj - navela je Dorićeva i naglasila da su u edukacijama učestvovali stručnjaci iz stranaka, te eksperti za međunarodne odnose i politički marketing sa Univerziteta u Banjaluci.

Za kampanju na predstojećim lokalnim izborima na ovaj način je osposobljeno oko 150 omladinaca SP-a.

- Mlade kandidate smo upoznali sa istorijom i ideologijom naše stranke. Pored toga, učili su o formiranju izbornog štaba i timova podrške, te kreiranju baze podataka o volonterima i biračima. Među temama su bile i izrada promotivnog materijala, organizovanje javne tribine i javno predstavljanje. Učili su i o neprilikama u koje mogu doći tokom predizborne kampanje - naglasila je Dorićeva.

Mladi socijalisti su se upoznali i sa funkcionisanjem stranke iznutra i koliko je važno igrati timski u predizbornoj kampanji.

- Samo jak timski rad donosi i dobre izborne rezultate i taj duh smo željeli da prenesemo na naše mlade generacije - kazala je Dorićeva.

Ona je ocijenila da su edukacije bile odličan način da kandidati usvoje znanja sa kojima će moći da odgovore na izazove izborne kampanje koja slijedi.

- SP je ovim pokazao koliko brige posvećuje omladini, nudeći im znanje, ali i mogućnost za uspostavljanje saradnje i druženje. Socijalisti su na ovaj način krenuli u profesionalnu i moralnu izgradnju svojih mladih naraštaja - navela je Dorićeva i naglasila da je SP otvoren za sve mlade ljude koji dijele njihove ideje i koji žele da im se priključe u izgradnji Srpske.

Ideje ljevice

Andrea Dorić je kazala da su učesnici seminara učili i o idejama ljevice za koje se zalaže SP.

- Ideje ljevice su više nego neophodne ne samo ovom prostoru već i čovječanstvu. Te ideje su usmjerene na ostvarivanje političkih sloboda, ekonomske i socijalne jednakosti, zajedništva, solidarnosti… Ako ovo imamo u vidu, onda je više nego jasno koliko u ovo savremeno vrijeme, gdje postoji bezobzirna trka za novcem i vlašću, ove ideje znače prosječnom čovjeku - navela je Dorićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana