Андреа Дорић, предсједник Актива младих СП РС: Млади знањем граде Српску

Маријана Миљић
Андреа Дорић, предсједник Актива младих СП РС: Млади знањем граде Српску

Бањалука - Социјалистичка партија (СП) велику пажњу посвећује својим младим члановима нудећи им надограђивање знања, сарадњу и дружење како би у њима пробудила ентузијазам за изградњу Српске, рекла је предсједник Актива младих СП-а Андреа Дорић.

Тај принцип, истакла је она, доказан је и на семинарима које је ова странка организовала за младе кандидате за одборнике на предстојећим локалним изборима. Едукативни семинари организовани су у Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву.

- Циљ је био да укажемо на регионалну распрострањеност странке и да докажемо да је чланство у СП-у корисно за омладинце у Српској - навела је Дорићева и нагласила да су у едукацијама учествовали стручњаци из странака, те експерти за међународне односе и политички маркетинг са Универзитета у Бањалуци.

За кампању на предстојећим локалним изборима на овај начин је оспособљено око 150 омладинаца СП-а.

- Младе кандидате смо упознали са историјом и идеологијом наше странке. Поред тога, учили су о формирању изборног штаба и тимова подршке, те креирању базе података о волонтерима и бирачима. Међу темама су биле и израда промотивног материјала, организовање јавне трибине и јавно представљање. Учили су и о неприликама у које могу доћи током предизборне кампање - нагласила је Дорићева.

Млади социјалисти су се упознали и са функционисањем странке изнутра и колико је важно играти тимски у предизборној кампањи.

- Само јак тимски рад доноси и добре изборне резултате и тај дух смо жељели да пренесемо на наше младе генерације - казала је Дорићева.

Она је оцијенила да су едукације биле одличан начин да кандидати усвоје знања са којима ће моћи да одговоре на изазове изборне кампање која слиједи.

- СП је овим показао колико бриге посвећује омладини, нудећи им знање, али и могућност за успостављање сарадње и дружење. Социјалисти су на овај начин кренули у професионалну и моралну изградњу својих младих нараштаја - навела је Дорићева и нагласила да је СП отворен за све младе људе који дијеле њихове идеје и који желе да им се прикључе у изградњи Српске.

Идеје љевице

Андреа Дорић је казала да су учесници семинара учили и о идејама љевице за које се залаже СП.

- Идеје љевице су више него неопходне не само овом простору већ и човјечанству. Те идеје су усмјерене на остваривање политичких слобода, економске и социјалне једнакости, заједништва, солидарности… Ако ово имамо у виду, онда је више него јасно колико у ово савремено вријеме, гдје постоји безобзирна трка за новцем и влашћу, ове идеје значе просјечном човјеку - навела је Дорићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана