Akcijskim cijenama mame skijaše

Anita Janković
Akcijskim cijenama mame skijaše

Banjaluka - Planinski centri u RS privode kraju pripreme staza za prve turiste, a da bi privukli što veći broj ljubitelja skijanja, akcijska prodaja ski-karata za predstojeću zimsku sezonu već je počela.

U Olimpijskom centru "Jahorina" akcijska prodaja karata po 50 odsto nižoj cijeni počela je danas i trajaće idućih 20. dana.

- Cijena sezonskog ski-pasa sa slikom za odrasle u prvom krugu akcijske prodaje košta 360 KM, a za djecu od pet do 15 godina 225 maraka. Cijena sezonskog ski-pasa za radne dane sa slikom je 250, a za djecu 150 KM - kažu u "Jahorini".

Istakli su da cijena ski-karata u sezoni nije mijenjana u odnosu na prošlu godinu.

- Ljubitelji skijanja dnevnu ski-kartu u sezoni platiće 39 KM u dane vikenda, a u radnim danima ista karta košta 34 marke. Četiri sata skijanja u sezoni koštaće 30, dva sata 23 KM - istakli su u OC "Jahorina".

Najavili su da će u predsezonskom periodu do 24. decembra i postsezonskom od 13. marta 2017. godine cijene ski-karata biti niže od 35 do 40 odsto za određene vrste karata. 

- Rezervacije su već počele. Veliko je interesovanje gostiju iz Turske i intenzivno radimo na promociji ponude kako bi privukli što veći broj gostiju - kazali su u OC "Jahorina" i dodali da je priprema staza u punom jeku. 

Iz Planinskog skijaškog društva "Ljubijski rudar" iz Prijedora kažu da cijene ski-krata nisu mijenjali posljednjih pet godina i tvrde da će tako biti i ove sezone.

- Dnevni ski-pas je 15, a noćni 13 KM. Iznamljivanje kompletne opreme košta 18 maraka, dok će posjetioci za djecu ski-karte plaćati osam KM - rekao je predsjednik ovog društva Božo Grbić.

On je naveo da je priprema staze za predstojeću sezonu pri kraju, te da će i ove godine posjetioci Kozare skijati na staroj stazi, jer novu nisu uspjeli završiti. 

- Iako su radovi na novoj ski-stazi u toku, nećemo uspjeti da je završimo do početka sezone. Ostaje nam stara staza u dužini od 600 metara, kapaciteta 900 skijaša na čas - rekao je Grbić.

On je najavio da će od sljedeće godine ljubitelji skijanja imati na raspolaganju dva ski-lifta, a nova staza će biti duga 900 metara.

Skijaši koji ove zime planiraju da uživaju u čarima  Bjelašnice moraće još malo da sačekaju na prodaju sezonskih karata.

- Još ne znamo da li će cijene biti na prošlogodišnjem nivou i kada počinje prodaja karata, ali intenzivno radimo na pripremanju staza i objekata za početak sezone - rekli su u preduzeću "ZOI 84". 

U Turističkoj organizaciji RS kažu da su svi smještajni kapaciteti spremni za predstojeću zimsku sezonu, te da očekuju dobru posjećenost.

- U narednim mjesecima intenzivno ćemo raditi na  predstavljanju zimskih turističkih atraktivnosti RS za stare, ali i nove turiste. Učestvovaćemo na mnogim sajmovima u zemlji i inostranstvu, pripremati nove brošure kako bismo predstavili mjesta koja treba posjetiti i doživjeti - rekli su u Turističkoj organizaciji.

Ljetna sezona

Na izmaku ljetne sezone u Turističkoj organizaciji RS kažu da su zadovoljni ostvarenim rezultatima. Ističu da je u prvih sedam mjeseci ove godine RS posjetilo 188.924 osoba, što je u odnosu na isti period lani više za 20.402 posjetilaca.

- Najviše su dolazili turisti iz Srbije, Hrvatske, Turske, Crne Gore, Njemačke, Italije, a najposjećenije destinacije su Banjaluka, Trebinje i Višegrad sa Andrićgradom. U oblasti seoskog turizma najatraktivnije je bilo Etno-selo "Stanišići" kod Bijeljine, zatim Ljubačke doline kod Banjaluke i sve poznatije područje Šipova i njegove okoline - dodali su u Turističkoj organizaciji RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana