Akcija trebinjskih srednjoškolaca za pomoć u liječenju Kristine Batinić

Srna
Akcija trebinjskih srednjoškolaca za pomoć u liječenju Kristine Batinić

Trebinje - Učenici trebinjskih srednjih škola sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH pokrenuli su akciju prikupljanja novčane pomoći za Kristinu Batinić, sedamnaestogodišnju učenicu Gimnazije iz Bileće koja boluje od Vilsonove bolesti i hitno joj je potrebna transplantacija jetre u Italiji.

Prema prvim procjenama, troškovi transplantacije će koštati od 130.000 do 250.000 evra zbog čega je neophodna pomoć svih humanih ljudi.

Učenici su danas na Trgu slobode u centru grada postavili punkt, gdje će moći da se ostavlja novac za Kristinino liječenje.

Akcija će biti nastavljena do nedjelje, 30. oktobra, kada će biti organizovano kulturno zabavno veče, a prihod od ulaznica, koje koštaju jednu KM, biće uplaćen za liječenje mlade Bilećanke.

Sandra Dragović, predsjednik Savjeta učenika Gimnazije "Jovan Dučić", rekla je da je ovo prva akcija prikupljanja pomoći za Kristinu koju su organizovali trebinjski srednjoškolci.

Kristina je učenica trećeg razreda Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" u Bileći, a prije dva mjeseca ustanovljena joj je Vilsonova bolest koja napada jetru. Bolest je dostigla visok stepen, pa je neophodna transplantacija jetre koja će ovog mjeseca biti urađena u Italiji.

Kristina se trenutno nalazi u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Beogradu, zajedno sa roditeljima, gdje čeka neophodan novac za transplantaciju i nastavak liječenja.

Svi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu liječenje Kristine Batinić mogu to da učine uplatom novca na žiro-račun broj: 5517002523570255, otvoren kod Unikredit Banke Banjaluka, na ime Kristininog oca Jova Batinića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana