JU ZZZ RS - Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 30. 04. - 02.05 2018. godine

JU ZZZ RS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 30. 04. - 02.05 2018. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*******************

OPŠTINA MILIĆI

NAČELNIK OPŠTINE MILIĆI

raspisuje:

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići

 I - Raspisuje se Javni konkurs za  popunjavanje upražnjenog radnog mjesta na neodređeno vrijeme u Opštinskoj upravi opštine Milići:

1. Samostalni stručni saradnik za saobraćaj i puteve, 1 službenik

Radno mjesto pete kategorije, trećeg zvanja 

            - Odjeljenje za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju       

II - Opis posla

Samostalni stručni saradnik za saobraćaj i puteve vrši pregled i kategorizaciju puteva i ulica; vodi evidenciju lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica; vrši snimanje lokalnih i nekategorisanih puteva na licu mjesta, uzima podatke za njihovu rekonstrukciju, popravku i održavanje; vrši izradu predmjera i predračuna za radove na putevima; priprema godišnji plan tekućeg održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica; priprema program zimskog održavanja puteva, vrši nadzor nad izvođenjem radova na putevima; obavlja poslove vezano za bezbjednost saobraćaja; učestvuje u pripremi skupštinskog materijala u oblastima bezbjednosti saobraćaja i održavanja puteva; obavlja i druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja i načelnika opštine; izvještaj o radu podnosi načelniku odjeljenja.

III - Nespojivost

Lice koje je preduzetnik ili osnivač (kao i suosnivač), vlasnik ili većinski vlasnik privrednog društva ili ustanove, ne može zasnovati radni odnos u opštinskoj upravi, kao što ne može obavljati dužnosti, aktivnosti, ili biti na položaju koji je nespojiv sa dužnostima službenika, što je propisano u članu 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 97/16).

IV - Opšti uslovi

   1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

   2. da je stariji od 18 godina,

   3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

   4. da se na njega ne odnose odredbe člana IX stav 1. Ustava BiH,

   5. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi,

   6. da nije otpušten iz organa uprave, kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,

   7. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

V - Posebni uslovi

- četvorogodišnji studij ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, diplomirani inženjer saobraćaja ili građevinarstva, položen stručni ispit za rad u upravi, najmanje jedna godina radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja.

VI - Spisak potrebnih dokumenata

Uz prijavu na Javni konkurs, koja se podnosi na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs  (koji je dostupan na veb stranici opštine Milići, a može se preuzeti i u opštinskoj Šalter sali), kandidati prilažu dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže:

1. fotokopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. izjave, koje su sastavni dio prijavnog obrasca i ne dostavljaju se posebno, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova, u skladu sa  tačkom 4, 5, 6. i 7. poglavlja IV konkursa,

3. dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostavlja samo izabrani kandidat.

Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova, kandidat prilaže fotokopije:

1. diplome o završenoj stručnoj spremi,

2. isprave kojom se dokazuje radno iskustvo u struci, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kojem periodu je stečeno radno iskustvo,

3. uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjave kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit, ukoliko bude primljen u radni odnos, ili rješenja  o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi, u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske  ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 68/11, 85/11 i 7/15).            

VII - Intervju i izbor kandidata

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove, konkursna Komisija će obaviti intervju, a o mjestu i vremenu održavanja intervjua, kandidati će biti obaviješteni putem pošte  i putem internet stranice opštine Milići.

Prvorangirani kandidat, po predlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz poglavlja IV, tačka 4, 5, 6. i 7. konkursa, kao i dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

VIII -  Rok za podnošenje prijava i objavljivanje konkursa

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Javni konkurs će biti objavljen u "Službenom glasniku Republike Srpske", u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici opštine Milići.

U slučaju da konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok za podnošenje prijave računaće se od  dana posljednjeg objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Dokumentacija priložena uz prijavu neće se vraćati kandidatima.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti  lično u šalter sali Opštinske uprave opštine Milići ili putem pošte, na adresu: Opštinska uprava opštine Milići, Jovana Dučića br. 2, 75 446 Milići, sa naznakom: Prijava na javni konkurs za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići.

 Dodatne informacije mogu se dobiti kod Gordane Savić, tel. 056/745-211.

************

OPŠTINA SREBRENICA                                                                                                                          

NAČELNIK OPŠTINE SREBRENICA,

raspisuje:

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

u Opštinskoj upravi opštine Srebrenica

I - Raspisuje se Javni  konkurs za  popunu upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme u opštinskoj upravi opštine Srebrenica, i to:

1. Samostalni stručni saradnik za koordinaciju i ruralni razvoj............................1 izvršilac;

2. Urbanističko-građevinski inspektor................................................................... 1 izvršilac;

3. Samostalni stručni saradnik za statistiku, plan, analizu i privredne resurse ........................................................................................................................................1 izvršilac;

4. Samostalni stručni saradnik za privatno preduzetništvo.......................................1 izvršilac,

II - Opis poslova

Opis poslova od tačke 1. do tačke 4. utvrđen je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u opštinskoj upravi opštine Srebrenice ("Službeni glasnik opštine Srebrenice", broj: 2/17).

1) Samostalni stručni saradnik za koordinaciju i ruralni razvoj 1.3.B. Planira i učestvuje u realizaciji projekata iz oblasti ruralnog razvoja i turizma. Koordinira razvojne inicijative građana, NVO-a i donatora na području Skelana. Pruža stručnu podršku potencijalnim preduzetnicima u oblasti ruralnog razvoja. Učestvuje u pripremi projektnih prijedloga iz oblasti ruralnog razvoja. Vodi bazu podataka o realizovanim projektima na području Skelana. Učestvuje u izradi promotivnog materijala o razvojnim potencijalima Skelana. Sarađuje sa zdravstvenim organizacijama i sportskim udruženjima na promociji zdravstveno-rekreativnog turizma. Kontinuirano prati propise iz oblasti ruralnog razvoja i globalne trendove. Sarađuje sa drugim organizacijama koje imaju za cilj zaštitu i unapređenje ruralnog razvoja kako na lokalnom tako i na međudržavnom odnosno regionalnom nivou. Obavlja i druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja.

- Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja;

2) Urbanističko građevinski inspektor 3.7 Obavlja poslove inspekcijskog nadzora iz oblasti za koju je postavljen.  Vrši nadzor u vezi uslova licenciranja u građevinarstvu i rada preduzeća i radova u građevinarstvu kao i tehničke dokumentacije. Kontroliše kvalitet materijala u procesu gradnje. Vrši nadzor nad prirodnim, kulturnim i istorijskim resursima opštine. Nadzor u pogledu pridržavanja propisa koji se odnose na planiranje i uređenje prostora. Nadzor u pogledu pridržavanja propisa koji se odnose na građenje i građevinarstvo. Nadzor nad redovnim i vanrednim održavanjem puteva, putnih objekata i putne opreme. Prati zakonsku regulativu i primjenjuje istu u oblasti koju kontroliše.  Vrši nadzor nad ispunjenosti uslova fizički i pravnih lica za prevoz ljudi i stvari odnosno nadzor u pogledu pridržavanja propisa od strane stanica za tehnički pregled vozila. Vrši nadzor uslova i zakonitost gradnje u putnom i vodno plovnom pojasu. Vrši nadzor nad javnim aktivnostima na području opštine u pogledu građenja. Primjenjuje mjere koje su propisane zakonom i nadzire njihovo provođenje. Izrađuje izvještaje o provedenim aktivnostima u oblasti, sačinjava zapisnik o utvrđenom stanju na licu mjesta. Preduzima mjere na obustavi nelegalnog građenja. Obavlja i druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja ili opštine.

- Status radnog mjesta: službenik, četvrte kategorije.   

3) Samostalni stručni saradnik za statistiku, plan, analizu i privredne resurse 3.7. Saradnja sa opštinskim, državnim organizacijama i institucijama iz oblasti privrede i resursa u okviru ovlašćenja. Obrada planske dokumentacije privrednog sektora. Obrada statističkih podataka i koordinacija sa organima i institucijama u oblasti. Obrada analitičkih podataka u oblasti privrednog sektora i resursnih potencijala. Vrši snimanje i procjene potencijala resursa na području opštine. Koordinacija sa drugim službama za ekonomski razvoj opštine.  Učestvuje u izradi strateških pravaca razvoja opštine. Prikuplja sve podatke od značaja za opštinu i po zahtjevu ih dostavlja drugim opštinskim službama za potrebe izrade različitih dokumenata.  Izrada programa, planova i analiza, informacija i izvještaja. Koordinira plansko-analitičku aktivu privrednog sektora i budžetsku projekciju opštine. Radi i druge poslove po nalogu i ovlaštenju načelnika odjeljenja. Izvještaj o radu dostavlja načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja;

4) Samostalni stručni saradnik za privatno preduzetništvo 3.17. Saradnja sa privatnim sektorom, predstavnicima malih i srednjih preduzeća i strateških preduzeća. Učestvuje u izradi rješenja o obavljanju: ugostiteljski djelatnosti, djelatnosti van poslovnih prostorija, zanatskih, trgovinskih i dr. djelatnosti. Učestvuje u izradi rješenja o davanju saglasnosti za bavljenje auto-prevozničkih i auto-taksi djelatnosti, te prevoza za vlastite potrebe poljoprivrede. Vrši odjavu naprijed pomenutih djelatnosti kako privremenih tako i stalnih. Izdaje uvjerenja za vršenje zanatskih, trgovinskih, ugostiteljskih i dr. usluga. Izrada rješenja o obavljanju svih privatnih radnji iz oblasti prometa, snabdijevanja i male privrede. Organizuje i stara se za sve vrste dozvola i saglasnosti koje su potrebne kod izgradnje proizvodnih kapaciteta i puštanja u pogon istih.  Organizuje bazu podataka preduzetničkog sektora i privredne aktivnosti kao i pristup istoj. Radi i druge poslove po nalogu i ovlašćenju načelnika odjeljenja. Izvještaj o radu dostavlja načelniku odjeljenja.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja;

III - Nespojivost i sukob interesa

Kandidat ne može obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji  je nespojiv sa dužnošću službenika kako je propisano u članu 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 97/16). Ove odredbe se odnose i na namještenike.

IV - Opšti uslovi

1. da je državljani Republike Srpske, odnosno BiH,

2. da je  stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično  djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini  nepodobnim za obavljanje  poslova u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi,

5. da nije  otpuštan iz  organa uprave  kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa i

6.  da nije u sukobu interesa, odnosno da  ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi.

V - Posebni uslovi

  za radno mjesto pod rednim brojem 1.

- školska sprema: VSS – VII stepen ili I – ciklus (240 ECTS bodova) društvenog smjera

- radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

- stručni ispit:  položen stručni ispit za rad u upravi;

  za radno mjesto pod rednim brojem 2.

- školska sprema: VSS – VII stepen ili I – ciklus (240 ECTS bodova) dipl. inž. građevinarstva. dipl. prostorni planer, dipl. inž. arhitekture

- radno iskustvo: tri godine radnog iskustva

- stručni ispit:  položen stručni ispit za rad u upravi;

 za radno mjesto pod rednim brojem 3.

- školska sprema: VSS – VII stepen ili I – ciklus (240 ECTS bodova)

- radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

- stručni ispit:  položen stručni ispit za rad u upravi;

- posebno znanje: poznavanje rada na računaru

 za radno mjesto pod rednim brojem 4.

- školska sprema: VŠS – VI stepen ili I – ciklus (180 ECTS bodova) ili VSS – VII stepen ili I – ciklus (240 ECTS bodova) pravnog ili ekonomskog  smjera

- radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

- stručni ispit:  položen stručni ispit za rad u upravi;

VI -  Potrebna dokumenta

(1) Uz prijavu na konkurs,  kandidati su  dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

(2) Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova, kandidat prilaže  fotokopije:

1)  diplome o završenoj stručnoj spremi,

2)  uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjave kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude  zaposlen ili rješenje o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", br: 68/11, 85/11 i 7/15), (za poziciju 1. 2. 3. i 4.)

3) isprave kojom  se dokazuje radno iskustvo  u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo),

(3) Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže fotokopiju lične karte ili pasoša i  fotokopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, i izjave da kandidat:

1) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (član IX stav 1. Ustava BiH),

2) nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj upravi,

3) nije otpuštan  iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa i

4) da ne postoji nespojivost u skladu sa poglavljem III konkursa.

Navedene izjave sastavni su dio propisanog obrasca Prijave na konkurs i ne  dostavljaju se posebno.

5) dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostavljaju samo izabrani kandidati.

(4) Kandidat koji se prijavljuje na više radnih mjesta dostavlja jednu prijavu, u kojoj navodi pozicije za koje se prijavljuje, sa ostalom traženom dokumentacijom kako je navedeno u tekstu ovog konkursa. 

VII - Usmeni intervju i izbor kandidata

1) Sa svim kandidatima koji  budu ispunjavali uslove  konkursa Komisija za sprovođenje javnog konkursa obaviće usmeni intervju, na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku, poznavanju načina funkcionisanja i organizacije lokalne samouprave i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao. O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti obaviješteni pojedinačno  pismenim putem i putem internet stranice opštine Srebrenica.

2) Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je  da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije  dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, i  ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz  poglavlja VI,  stav   ( 3) tačka   1), 2), 3) i 4), kao i  dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

3) Ako prvorangirani kandidat  u propisanom roku ne dostavi dokaze  iz prethodnog stava, ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata,  po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata, da postupi u skladu sa odredbama stava 2. ovog poglavlja.

VIII - Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je  15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijava  za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu-Prijava na javni konkurs, koji se može preuzeti  u šalter sali opštine Srebrenica.

         Sve rubrike u prijavnom obrascu moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz izjava čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova propisanih članom 67. stav 1. Zakona, a  koji su navedeni u  stavu (3) t. 1, 2, 3 i 4,  poglavlja VI konkursa.

Nepotpune i  neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Opština Srebrenica, ulica Srebreničkog odreda bb, sa naznakom: Prijava na javni   konkurs  za popunu upražnjenih radnih mjesta u opštinskoj upravi opštine Srebrenica.

Dokumenti priloženi uz prijavu na konkurs neće se vraćati kandidatima.

Prilikom popune upražnjenih mjesta, daće se prednost pod istim uslovima korisnicima prava u skladu sa propisima iz oblasti prava boraca, ratnih invalida, porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske

Kontakt  osoba: Vladan Milovanović, šef kabineta; telefon: 056/445-507.

Javni konkurs će biti objavljen u "Službenom glasniku Republike Srpske",   u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici  opštine Srebrenica.

Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana