ЈУ ЗЗЗ РС - Филијала Зворник: Оглашава слободна радна мјеста на дан 18. 04. 2018. године

ЈУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 18.04. 2018. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**********

                                                                                           

ЈУ ОШ "ПЕТАР  КОЧИЋ"

КОЗЛУК

расписује:                                                

                                                       

КОНКУРС

за пријем у радни однос

- Библиотекар  са радним искуством и положеним стручним испитом, неодређено вријеме, проценат радног времена 75%

Мјесто рада: Козлук

Кандидат треба да поред општих услова  предвиђених Законом о раду ("Службени гласник РС" број: 1/16) и посебних  услова у складу са чланом 104. став 2. и став 3. Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник РС" број: 44/17) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник РС" бр.102/14 и 45/16), испуњава и услове предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник РС", 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Кандидати су дужни доставити сљедећа документе:

- пријаву на конкурс потписану од стране кандидата, са адресом, контакт телефоном, краћом биографијом и списком докумената која се достављају

- родни лист или овјерену копију личне карте

- увјерење о држављанству

- овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

- увјерење о положеном стручном испиту

- увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица

- љекарско увјерење не старије од шест мјесеци, прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа

- увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, доставиће изабрани кандидат а  прије заснивања  радног однос

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене.

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се  интервју, 3.5.2018. године, у школи у Козлуку са почетком у 12 часова.

Пријаве које су неблаговремене или непотпуне неће се разматрати.

Кандидати се неће  посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве на  интервјуу  сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс је отворен осам (8) дана од дана објављивања у "Гласу Српске".

Пријаве слати на адресу: ЈУ ОШ "Петар Кочић" , ул. Дринска  70, 75413 Козлук.

**********

ОПШТИНА МИЛИЋИ

Расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуњавање упражњеног радног мјеста у Општинској управи општине Милићи

 I - Расписује се Јавни конкурс за  попуњавање упражњеног радног мјеста на неодређено вријеме у Општинској управи општине Милићи:

1. Стручни сарадник за главну књигу трезора, 1 службеник

Радно мјесто седме категорије, првог звања

  - Одјељење за финансије, привреду и друштвене дјелатности

II - Опис послова

Опис  радног мјеста стручног сарадника за главну књигу трезора утврђен је  Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Општинске управе општине Милићи.

Стручни сарадник за главну књигу трезора одговара за правовременост и тачност евидентирања финансијских трансакција у складу са законом и међународним рачуноводственим стандардима за јавни сектор; врши обраду података у главној књизи трезора, врши ажурирање у књижењу по датуму, мјесецу и години, врши контролу и унос података из трезорских образаца број 3 у главну књигу трезора општине, за потрошачке јединице општинске управе и буџетске кориснике; формира досијеа основних средстава и опреме као документације која се чува трајно; примјењује контни план са конкретизацијом шестоцифрених рачуна према усвојеној одлуци о буџету; контролише и својим потписом на свим трезорским обрасцима који се односе на потрошачке јединице општинске управе потврђује исправност наведених конта; врши усаглашавање и консолидовање књиговодствене евиденције трезора општине са евиденцијом буџетских корисника; врши усаглашавање потраживања и обавеза и усклађивање жиро-рачуна и благајне; усаглашава салда купаца и добављача; прави налоге исправки и усаглашавања са промјенама у контном оквиру; врши претраживања из домена свог овлашћења и саставља извјештаје; врши унос ручних налога, благајне, основних средстава и сл. у складу са овлашћењем, обавља и друге послове у модулу главне књиге трезора; врши затварање и отварање периода, сравњења године и излиставања извјештаја из система, односно контролише послове периодичних системских процедура; врши коначну контролу свих образаца прије уноса у систем трезора, посебно буџетских корисника; врши усаглашавање пробних биланса и извјештаја са корисницима буџетских средстава; припрема годишње и кварталне извјештаје Министарству финансија у складу са Правилником о начину извјештавања и примјени међународних рачуноводствених стандарда за јавни сектор; учествује у припреми анализе извршења буџета за Скупштину општине; контролише и консолидује извјештаје корисника, консолидоване извјештаје у складу са Правилником доставља Министарству финансија; овјерава финансијске извјештаје као лице одговорно за састављање истих; обавља и друге послове по налогу начелника одјељења; за свој рад одговара начелнику одјељења; извјештај о раду подноси начелнику одјељења.

III - Неспојивост

Лице које је предузетник или оснивач (као и суоснивач), власник или већински власник привредног друштва или установе, на може засновати радни однос у Општинској управи, као што не може обављати дужности, активности, или бити на положају који је неспојив са дужностима службеника, као што је прописано у члану 44. и 45. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ("Службени гласник РС", бр.97/16).

IV -  Општи услови 

   1. да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине;

   2. да је старији од 18 година;

   3. да има општу здравствену способност;

   4. да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци, или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској, односно  општинској управи;

   5. да није отпуштен из органа управе, као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса и

   6. да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност  која је неспојива са дужношћу службеника  у градској, односно општинској управи.

V -  Посебни услови

- средња стручна спрема у четворогодишњем трајању економског смјера, положен стручни испит за рад у управи, лиценца рачуновође, најмање двије године радног искуства у траженом степену образовања.

VI – Списак потребних докумената

Уз пријаву на Јавни конкурс, која се подноси на прописаном обрасцу - Пријава на јавни конкурс (образац је доступан на њеб страници општине Милићи, а може се преузети и  у општинској Шалтер сали), кандидати прилажу доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Као доказ о испуњавању општих услова, кандидат прилаже:

1. фотокопију увјерења о држављанству Републике Српске, односно Босне и Херцеговине;

2. фотокопију личне карте;

3. у пријавном обрасцу све рубрике морају бити читко попуњене, уз обавезан својеручни потпис, којим се потврђују наводи из изјава чији се садржај не доказује посебним документима, а односе се на испуњавање дијела општих услова, у складу са  тачком 4, 5. и 6. поглавља IV конкурса;

4. доказ о општој здравственој способности, доставља само изабрани кандидат.

Као доказ о испуњавању посебних услова, кандидат прилаже фотокопије:

1. дипломе о завршеној стручној спреми;

2. исправе којом се доказује радно искуство у струци, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство;

3. увјерења о положеном стручном испиту за рад у управи, односно изјаве којом се кандидат обавезује да ће у року од шест мјесеци положити стручни испит, уколико буде примљен у радни однос, или рјешења о ослобађању од обавезе полагања стручног испита за рад у управи, у складу са Уредбом о стручном испиту за рад у управи Републике Српске  ("Службени гласник РС", бр.68/11, 85/11 и 7/15).

        

VII – Интервју и избор кандидата

 Са свим кандидатима који испуњавају опште и посебне услове, конкурсна Комисија  ће обавити интервју, а о мјесту и времену одржавања интервјуа, кандидати ће бити обавијештени путем поште  и путем интернет странице општине Милићи.

Прворангирани кандидат, по предлогу Комисије, дужан је да у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије, достави доказе о испуњавању општих и посебних услова, у оригиналу или овјереној фотокопији, овјерену изјаву о испуњености услова из поглавља ИВ , тачка 4, 5. и 6. конкурса, као и доказ о општој здравственој способности.

VIII -  Рок за подношење пријава и објављивање конкурса

 Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса.

Јавни конкурс ће бити објављен у "Службеном гласнику Републике Српске", у дневном листу "Глас Српске" и на интернет страници општине Милићи.

У случају да конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријаве рачунаће се од  дана  последњег објављивања.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Документација приложена уз пријаву неће се враћати кандидатима.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити  лично у Шалтер сали Општинске управе општине Милићи, или путем поште, на адресу: Општинска управа општине Милићи,  Јована Дучића бр.2, 75446 Милићи, са назнаком: Пријава на Јавни конкурс за попуњавање упражњеног радног мјеста у Општинској управи општине Милићи.

Додатне информације могу се добити код  Гордане Савић, тел. 056-745-211.

*******

ЈУ ОШ "ЈОВАН ДУЧИЋ"

ШЕКОВИЋИ

расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног  радног  мјеста

1. Наставник енглеског језика, пуна норма, на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског одсуства, лице са радним искуством и положеним стручним испитом - 1 извршилац,

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 За наведено радно мјесто  пријављени кандидати треба да испуњавају опште услове прописане Законом о раду ("Службени гласник РС", бр.1/16), услове прописане Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", бр.44/17), услове  предвиђене Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник РС" бр. 77/09, 86/10,25/14 и 76/15), а пријем кандидата ће се вршити у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", бр.102/14 и 45/16), односно са одредбама Правилника које нису у супротности са одредбама Закона о основном васпитању и образовању.

 Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17), испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме. Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6. Закона о основном васпитању и образовању.

 Уз потписану пријаву са кратком биографијом, контакт телефоном и адресом, са назнаком за које радно мјесто се пријављују кандидати  треба да доставе доказе о испуњавању општих услова и то:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским  увјерењем, издато  од надлежне здравствене установе, о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима не  старије од шест мјесеци, доставиће само одабрани кандидат по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности  за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњеност општих услова за заснивање радног односа, потребно је доставити и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова за заснивање радног односа  и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

1) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

3) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4) увјерење издато од Завода за запошљавање као доказ о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

5)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца које садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме,

6) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида и

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

          Интервју са кандидатима  који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се 30.4.2018. године у 13 часова у просторијама школе.

          Кандидати се неће посебно позивати на интервју, па ако се не појаве на интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. 

           Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

           Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати  у разматрање.

           Пријаве са документима  доставити на адресу ЈУ Основна  школа "Јован Дучић" Шековићи, ул. Проте Матије Ненадовића број: 5, 75450 Шековићи, са назнаком - пријава на конкурс -,  Тел: 056/653-206.

*****************

ЈУ "ПРВА ОСНОВНА ШКОЛА"

 СРЕБРЕНИЦА

Расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1. Наставник разредне наставе у ПО Осмаче, пуна норма, на одређено вријеме, до 31.8.2018. године, лице са искуством и положеним стручним испитом, један извршилац;

Поред општих услова прописаних Законом о раду, сви кандидати треба да испуњавају услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача.

Право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом. Право учешћа имају и кандидати који су, по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању, испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају су:

- да је држављанин РС или БиХ, што доказује увјерењем о држављанству;

- да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте;

- да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га кандидат који буде изабран на конкурсу;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем - доказује се увјерењем о неосуђиваности  које школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата).

Уз пријаву на конкурс потписану од стране кандидата, са кратком биографијом и контакт телефоном, кандидати треба да приложе сљедећа документа:

1. Овјерену фотокопију дипломе  о завршеном првом циклусу студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент;

2. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

3. Увјерење о држављанству;

4. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

5. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, које треба да садржи: врсту посла, степен стручне спреме и дужину оствареног радног стажа;

7. Увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која се налазе на тој евиденцији;

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице породице погинулог борца;

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца;

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама школе 30.4.2018. године, са почетком у 10 часова.

Кандидати се неће посебно позивати  на интервју, а уколико се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити документацију у оригиналу или овјереној фотокопији и наведена документација неће бити враћена кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Школа ће писаним путем обавијестити кандидате о извршеном избору кандидата по конкурсу.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или слати на адресу школе: ЈУ "Прва основна школа", Ул. Миливоја Мићића бб,

75430 Сребреница

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана