JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 30.05 2018. godine

JU ZZZ RS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 30.05. 2018. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

 SKUPŠTINA OPŠTINE LjUBINjE

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje sekretara Skupštine

 opštine Ljubinje

I  - Raspisuje se javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi Ljubinje

Sekretar Skupštine opštine Ljubinje – 1 izvršilac

II Opis poslova

          Djelokrug poslova sekretara Skupštine opštine propisan je Zakonom o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Sl. gl. RS”, 97/16), Statutom opštine Ljubinje (“Sl. gl. opštine”, 3/17), Poslovnikom o radu Skupštine opštine Ljubinje (“Sl. gl. opštine”, 37/17) i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave opštine Ljubinje (“Sl. gl. opštine” 1/17) .


III Mandat

          Mandat sekretara Skupštine opštine Ljubinje traje do kraja mandata saziva Skupštine koja ga je izabrala.


IV Status

          Sekretar Skupštine ima status opštinskog službenika na rukovodećem radnom mjestu.

V Opšti uslovi:

1.  da je državljanin Republike Srpske, odnosno  Bosne i Hercegovine

2. da je stariji od 18 godina

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje navedene funkcije u Opštinskoj upravi.

5. da nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,

6. da se na njega ne odnose odredbe člana IX stav 1. Ustava BiH

7. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

 

VI Posebni uslovi

1. da ima završen četvorogodišnji studij sa zvanjem diplomirani pravnik ili prvi ciklus studija sa zvanjem diplomirani pravnik i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

2. da ima najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, odnosno zvanja,

3. da ima položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi.


VII Potrebna dokumentacija

        

Prijava na javni konkurs dostavlja se na propisanom obrascu koji je dostupan na sajtu Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske a može se preuzeti i na šalter Sali Opštinske uprave opštine Ljubinje.

         Uz prijavu na konkurs kandidati su obavezni da dostave dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, i to:

-   izvod iz matične knjige rođenih,

-   uvjerenje o državljanstvu koje nije starije od šest mjeseci,

-   ovjerenu fotokopiju lične karte,

-   ovjerenu fotokopiju diplome o stečenoj stručnoj spremi,

-   ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu,

-   uvjerenje o radnom iskustvu u struci,

-   biografiju o kretanju u službi,

-   uvjerenje da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi i

-  uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca)

-  potpisanu i od strane nadležnog organa ovjerenu izjavu da nije u sukobu interesa odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi iz člana 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave,

-  potpisanu i od strane nadležnog organa ovjerenu izjavu da kandidat nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH 3 godine prije objavljivanja konkursa,

-  potpisanu i od strane nadležnog organa ovjerenu izjavu da se na kandidate ne odnose odredbe člana IX tačka 1. Ustava BiH, odnosno da ne služi kaznu izrečenu od strane Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i da nije pod optužbom tog suda,

- Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće primljeni kandidat po završetku izborne procedure. Dokumenta priložena uz prijavu neće se vraćati kandidatima. Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor Komisija za izbor će obaviti intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

 

VIII Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u “Službenom glasniku Republike Srpske” i dnevnom listu “Glas Srpske”.

Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa Komisija za izbor sekretara Skupštine opštine će izvršiti intervju o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni, sačiniti izvještaj i rang-listu prema uspjehu postignutom prilikom intervjua.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se  razmatrati.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je predsjednik Komisije Vitomir Vojčić, kontakt telefon 059 630 295.

Prijave se mogu podnijeti neposredno putem protokola u Opštinskoj upravi Opštine Ljubinje ili poštom na adresu: Opština Ljubinje, “KOMISIJA ZA IZBOR SEKRETARA SKUPŠTINE OPŠTINE” Ul. Svetosavska br.2, 88 380 Ljubinje.

 

*****************

 

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO U TREBINjU

JAVNI   OGLAS

za popunu radnog mjesta na određeno vrijeme u

 Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju

I - Naziv i pozicija radnih mjesta

1) Psiholog .................................................................. 1 izvršilac na određeno vrijeme

Opis poslova: Obezbjeđuje psihološku i druge vrste podrške svjedocima u saradnji sa istražiocem; osigurava psihološko savjetovanje za ugrožene svjedoke (djecu, svjedoke sa psihičkim ili fizičkim nedostacima, žrtve zločina itd.); procjenjuje potrebe svjedoka i organizuje preduzimanje odgovarajućih mjera; organizuje pomoć svjedocima s ciljem obezbjeđenja uslova za njihovo lakše učešće u krivičnom postupku; preduzima i druge potrebne radnje s ciljem podrške svjedocima po nalogu tužioca

Posebni uslovi: VSS, završen filozofski fakultet – odsjek psihologije, položen stručni ispit, 1 (jedna) godina radnog iskustva nakon sticanja tražene stručne spreme, iskustvo u individualnom radu sa klijentima, dobre organizacijske sposobnosti, poznavanje rada na računaru.

II – Opšti uslovi koje svi kandidati moraju ispunjavati

  1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,

2)  da je stariji od 18 godina,

3)  da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4)  da se protiv njega ne vodi krivični postupak i

4) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu.

 

III – Potrebni dokumenti i rok za prijavu na oglas

Za ispunjavanje opštih i posebnih uslova, kandidat sljedeće dokumente mora priložiti u originalu ili ovjerenoj kopiji:

-    uvjerenje o državljanstvu;                                                   

-    izvod iz matične knjige rođenih;                                        

-    uvjerenje da se ne vodi krivični postupak;                        

-    za ispunjavanje opšteg uslova iz tačke II - 5) dostavlja se ovjerena pismena izjava kandidata;                                                               

-    diplomu o završenoj školi (ovjerena kopija diplome ili uvjerenje o završenom školovanju);                                                  

-    potvrdu o radnom iskustvu;                                       

-    a dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti – ljekarsko uvjerenje, dostaviće izabrani kandidat po završetku konkursne procedure.                 

 

Radni odnos na određeno vrijeme će se zasnovati nakon sprovedenog postupka po ovom konkursu, na osnovu konačne odluke o izboru između prijavljenih kandidata, a trajanje radnog odnosa će zavisiti o budžetu donatora.

Sa svim kandidatima koji ispune uslove predviđene ovim oglasom Komisija za izbor će obaviti prethodnu provjeru radnih sposobnosti – pismeno testiranje i intervju, a sve u skladu sa internim aktima Tužilaštva, o čemu će kandidati biti obaviješteni poštom ili telefonskim putem na kontakt telefon koji su kandidati dužni navesti u prijavi.

Rok za prijavljivanje je 8 dana od dana objavljivanja oglasa u “Službenom glasniku Republike Srpske”. Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove, neće se uzeti u razmatranje.

 

IV – Adresa za podnošenje prijave

 

Prijavu na oglas sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju na protokol ili poštom, preporučeno na adresu Trebinje, ulica Vuka Karadžića broj 13 sa naznakom:

PRIJAVA NA OGLAS “NE OTVARATI”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana