ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.10. 2018. године

ЈУ ЗЗЗРС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 17.10. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

***********

******************

ЈУ ТЕХНИЧКА ШКОЛА ТРЕБИЊЕ

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

1. Наставник православне вјеронауке..... 1 извршилац - теолошки факултет - 5 часова - одређено (31.8.2019.) - са радним искуством (положен стручни испит за рад у образовно-васпитном процесу)

Поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду ("Сл. гл. РС" бр. 1/16) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању ("Сл. гл. РС" бр. 41/18) и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Сл. гл. РС" бр. 29/12,80/14,83/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ("Сл. гл. РС" бр. 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Увјерење да кандидат није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем послодавац ће прибавити службеним путем од надлежног органа, за изабраног кандидата.

Љекарско увјерење кандидати достављају након што буду одабрани на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни да, као доказ о испуњавању услова конкурса, доставе сљедећа документа (овјерене копије не старије од шест мјесеци):

- Овјерену копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент и стручно звање у одређеној области (за дипломе стечене послије 6.4.1992. год. ван БиХ и Републике Србије потребно приложити рјешење о признавању - нострификацији);

- Извод из матичне књиге рођених;

- Увјерење о држављанству;

- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу

- Краћу биографију - пријава.

Поред ових докумената, потребно је доставити и увјерења тражена Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи ("Службени гласник Републике Српске" бр. 102/14, 42/16). Увјерења која кандидат прилаже су:

- Увјерење о просјечној оцјени током студирања коју издаје високошколска установа или је додатак дипломи (уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити наведени документ, просјечна оцјена се може доказати и овјереном фотокопијом индекса)

- Увјерење о оствареном радном стажу издато од стране ранијег послодавца (врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла)

- Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања одговарајуће стручне спреме, за незапослена лица која се налазе на тој евиденцији,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије борца,

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са одредбама Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи ("Службени гласник Републике Српске" бр. 102/14, 42/16), а које нису у супротности са Законом о средњем образовању и васпитању ("Сл. гл. РС" бр. 41/18).

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју, као и стручно тестирање дана 30.10.2018. године у 9.30 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а уколико се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Рок за подношење пријава је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати који имају положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу, разматраће се пријаве кандидата који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане законом.

У пријави навести контакт телефон.

Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити у ЈУ "Техничка школа" Требиње, Вожда Карађорђа бр. 1, 89101 Требиње, са назнаком "ЗА КОНКУРС (наставник православне вјеронауке)".

 *********

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР "ПЕРО СЛИЈЕПЧЕВИЋ"

ГАЦКО

КОНКУРС

за пријем наставника

1. Наставник вјеронауке .......... 1 извршилац , ( 4 часа седмично) -

 одређено, до 30.6.2019. год.; са радним искуством од најмање 1 год. дана у траженом занимању и положеним стручним испитом за рад у настави.

Услови: Поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Сл. гл. РС" бр. 1/16 и 66/18) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању ("Сл. гл. РС" бр. 41/2018) и Обавјештењем Министарства просвјете и културе Републике Српске бр: 07.042/61-56/18 од 20.9.2018. год.

Уз пријаву (са кратком биографијом, адресом и бројем телефона, пријава мора бити потписана) на конкурс кандидати су дужни да доставе сљедећа документа:

- За испуњеност општих услова:

1. Извод из матичне књиге рођених или копију личне карте;

2. Увјерење о држављанству;

3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима,

4. Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима кандидат ће доставити након што буде изабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа. Љекарско увјерење не може бити старије од шест (6) мјесеци.

Увјерење о неосуђиваности затражиће школа од надлежног органа за кандидата који буде изабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

- За испуњеност посебних услова:

1. Диплому о завршеном високом образовању у трајању од 4 године (240 ECTS бодова) у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент. Дипломе стечене послије 6. априла 1992. године ван БиХ и Републике Србије требају бити нострификоване;

2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави,

3. Увјерење или потврду о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (након стицања стручне спреме тражене конкурсом), коју издаје Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен;

4. Увјерење о просјечној оцјени током студирања или додатак дипломи, које издаје високошколска установа (уколико просјек није уписан у дипломи);

5. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Отаџбинско-одбрамбеног рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

6. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца;

7. Увјерење органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се интервју и тестирање. Интервју и тестирање обавиће се у просторијама школе дана 29.10.2018. год. са почетком у 13 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а уколико се не појаве у заказано вријеме, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати прилажу овјерене фотокопије докумената и исте им се неће враћати након завршене процедуре по конкурсу.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Пријаве на конкурс са неопходним документима могу се доставити у року остављеном конкурсом лично у секретаријат школе или поштом на адресу:

ЈУ Средњошколски центар "Перо Слијепчевић" Гацко, ул. Солунских добровољаца број 24, Гацко.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

*********

ЈУ ГИМНАЗИЈА "ЈОВАН ДУЧИЋ" ТРЕБИЊЕ

КОНКУРС

за избор наставника

1. Професор вјеронауке - 4 часа - на одређено вријеме, до 31.8.2019. године.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18) и Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи ("Службени гласник Републике Српске", број: 102/14 и 42/16).

Православну вјеронауку у средњим школама предаваће вјероучитељи који су завршили теолошки факултет, а налазе се на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске, с тим да се, уколико на евиденцији Завода нема у потребном броју вјероучитеља, могу ангажовати свештена лица.

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

- на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом) доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 102. Став 4. Закона о средњем образовању и васпитању (школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

- Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Тестирање и интервју са кандидатима обавиће се у сриједу, 31.10.2018. године, са почетком у 12.15 часова, у просторијама школе.

- Кандидати који испуњавају услове неће се посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од конкурса.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Гимназија "Јован Дучић", Вожда Карађорђа 1, 89 101 Требиње

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

***********

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ СШЦ "АЛЕКСА ШАНТИЋ"

НЕВЕСИЊЕ

 

КОНКУРС

за пријем у радни однос на одређено вријеме

- Вјероучитељ са завршеним теолошким факултетом... 1 извршилац (4 часа недјељно), на одређено вријеме до 31.8.2019. године, потребно радно искуство и положен стручни испит

Поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник РС" број 1/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник РС" број 41/18), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Службени гласник РС" број 29/12, 80/14 и 83/16), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији ("Службени гласник РС" број 34/15 и 83/15) и Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи ("Службени гласник РС" број 102/14 и 42/16).

Општи услови које кандидати треба да испуњавају:

1. да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, што доказује увјерењем о држављанству,

2. да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених,

3. да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење о неосуђиваности из тачке 4. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су обавезни доставити и сљедећу документацију:

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају овјерене фотокопије дипломе за оба циклуса студијског програма),

2. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају додатак дипломи за оба циклуса студијског програма),

3. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (уколико је лице тренутно пријављено на евиденцији незапослених лица),

4. увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовању (уколико се кандидат пријављује за радно мјесто за које се тражи положен стручни испит),

5. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико се кандидат пријављује на расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

6. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8. Увјерење општинског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу новог Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник" РС број 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Изузетно од услова из члана 104. став 1. тачка 3) Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник РС" број 41/18), право учешћа имају и лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају и остале услове прописане законом.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју, као и стручно тестирање.

Интервју и стручно тестирање са кандидатима ће се обавити 29.10.2018. године у 10 часова у просторијама школе (нова зграда).

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматра се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаву на конкурс и потребна документа кандидати су дужни да доставе лично или путем поште на адресу: ЈУ Средњошколски центар "Алекса Шантић" - Невесиње, ул. Петра Самарџића бб, 88280 Невесиње, са назнаком "пријава за јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста" (навести за које радно мјесто се кандидат пријављује).

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати, већ само евидентирати и донијети закључак којим се пријава одбацује.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

*************

ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР "ГОЛУБ КУРЕШ" БИЛЕЋА

КОНКУРС

за избор наставника

2. Професор вјеронауке - 4 часа - на одређено вријеме, до 31.8.2019. године.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим да ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни да поред општих услова предвиђених Законом о раду ("Службени гласник Републике Српске" број 1/16) испуњавају и услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18) и Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи ("Службени гласник Републике Српске" број: 102/14 и 42/16).

Православну вјеронауку у средњим школама предаваће вјероучитељи који су завршили теолошки факултет, а налазе се на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске, с тим да се, уколико на евиденцији Завода нема у потребном броју вјероучитеља, могу ангажовати свештена лица.

Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, кандидати достављају сљедећа документа:

1. Увјерење да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине,

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте, којом се доказује да је кандидат пунољетан,

3. Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање у одређеној области (дипломе одговарајуће стручне спреме које нису издате у Босни и Херцеговини и Републици Србији или на територији бивше СФРЈ до 6. априла 1992. године морају бити нострификоване),

4. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

5. Увјерење Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

6. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен:

- на радном мјесту које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту у школи на другим пословима, а који одговарају стручној спреми која се тражи овим конкурсом,

- на радном мјесту ван васпитно-образовног рада, а које одговара стручној спреми и профилу који се тражи овим конкурсом.

Из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

- Љекарско увјерење (о психичкој и физичкој способности за рад са дјецом) доставиће кандидати који буду изабрани,

- Увјерење да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела из члана 102. Став 4. Закона о средњем образовању и васпитању (школа ће службеним путем тражити за кандидате који буду изабрани, а прије заснивања радног односа).

- Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене.

- Тестирање и интервју са кандидатима обавиће се у сриједу, 31.10.2018. године, са почетком у 12.15 часова, у просторијама школе.

- Кандидати који испуњавају услове неће се посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од конкурса.

Пријаве слати на адресу:

ЈУ Средњошколски центар "Голуб Куреш", Владимира Гаћиновића 1, 89 230 Билећа

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

************

ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА "СВЕТИ РОМАН МЕЛОД"

НЕВЕСИЊЕ

КОНКУРС

за попуну радних мјеста

1. Наставник клавира и корепетиције ...................................... 1 извршилац, 12 часова седмично, на одређено вријеме - до краја школске 2018/2019. г., радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње.

2. Наставник виолине ....................... 1 извршилац, 12 часова седмично, на одређено вријеме - до краја школске 2018/2019. г., радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње.

3. Наставник гитаре ....................... 1 извршилац, 14 часова седмично, на одређено вријеме - до краја школске 2018/2019. г., радно искуство, положен стручни испит, рад у подручном одјељењу Гацко

4. Наставник соло пјевања ....................... 1 извршилац, 24 часа седмично, на неодређено вријеме, радно искуство, положен стручни испит, рад у централној школи Невесиње и подручном одјељењу Гацко.

За све кандидате обавезан је рад у петодневној радној седмици.

Општи услови:

- да је држављанин РС и БиХ

- да је старији од 18 година;

- да је радно способан,

- да није правоснажном пресудом осуђиван за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем.

Посебни услови:

1. дипломирани музичар - пијаниста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач - пијаниста.

2. дипломирани музичар - виолиниста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач - виолиниста,

3. дипломирани музичар - гитариста, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач - гитариста,

4. дипломирани музичар - соло пјевач, професор црквене музике и појања, дипломирани музички извођач или педагог, са претходно завршеном средњом музичком школом, образовни профил: музички извођач - соло пјевач.

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова и то:

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о држављанству БиХ, РС

- љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима,

- увјерење од суда да нису правоснажном пресудом осуђивани за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом и малољетним лицем,

- овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма и оствареним најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

- додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење о оствареном радном стажу,

- увјерење о положеном стручном испиту,

- потврду од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених уколико је кандидат незапослен,

- рјешење о утврђеном статусу социјално угроженог лица, уколико кандидат има тај статус (види члан 8. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи - "Сл. гласник РС" број 102/14).

Уколико је кандидат запослен, дужан је доставити увјерење о запослености издато од послодавца са фондом и седмичним распоредом часова. Уколико кандидат има 2 држављанства и запослен је у другој држави, дужан је доставити увјерење о запослењу у другој држави или потврду са евиденције незапослених лица.

Уколико се на конкурс не пријави лице са потребним радним искуством и положеним стручним испитом, комисија ће разматрати пријаве лица без радног искуства.

Право учешћа на конкурсу имају лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање од годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном образовању.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су до ступања на снагу Закона о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник РС" број 44/17) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Љекарско увјерење о здравственим и психофизичким способностима за рад са ученицима доставља се након избора кандидата, а прије заснивања радног односа.

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити по службеној дужности, а прије заснивања радног односа.

Дана 29.10.2018. године са почетком у 12 часова у просторијама школе на адреси Трг Благоја Паровића бб са свим кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве обавиће се интервју. Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на истом, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те фотокопије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са потребним документима могу се предати непосредно или послати поштом на наведену адресу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања.

**********

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ГРАД ТРЕБИЊЕ

Скупштина

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора у

јавним установама чији је оснивач град Требиње

I - Упражњена позиција

Скупштина града Требиња расписује јавни конкурс за избор и именовање:

1. Директора ЈУ за предшколско васпитање и образовање дјеце "Наша радост" Требиње,

2. Директора ЈУ "Центар за информисање и образовање" Требиње,

3. Директора ЈУ "Центар за социјални рад" Требиње,

4. Директора ЈУ "Дом младих" Требиње,

5. Директора ЈЗУ "Апотека" Требиње,

6. Директора ЈУ "Требињеспорт" Требиње,

7. Директора ЈУ "Базени" Требиње,

8. Директора ЈУ "Културни центар" Требиње,

9. Директора ЈУ "Агенција за развој малих и средњих предузећа" Требиње,

10. Директора ЈУ "Туристичка организација града Требиња" Требиње,

11. Директора ЈЗУ "Дом здравља" Требиње и

12. Директора ЈУ "Екологија и безбједност" Требиње.

II - Опис послова

Послови и надлежности директора у јавним установама чији је оснивач град Требиње дефинисани су одредбама закона, оснивачким актима и статутима јавних установа.

III - Мандат и статус

Директори у јавним установама чији је оснивач град Требиње именују се на период од четири године уз могућност поновног избора.

Права по основу именовања директори у јавним установама чији је оснивач град Требиње остварују у складу са законом и општим актима јавних установа.

IV - Општи услови за све кандидате:

1. да су држављани Републике Српске/Босне и Херцеговине,

2. да су старији од 18 година,

3. да нису отпуштани из државне службе на било којем нивоу власти у РС/БиХ по основу дисциплинске мјере,

4. да се на њих не односи члан IX став 1. Устава БиХ,

5. да се против њих не води кривични поступак,

6. да нису осуђивани за кривично дјело, привредни преступ или прекршај који их чини неподобним за обављање функције директора у установи.

V - Посебни услови

- висока стручна спрема (VII степен) или завршен први циклус студија са остварених најмање 240 ECTS бодова (за позицију 3. ВСС занимања: дипломирани социјални радник, дипломирани правник, дипломирани психолог, дипломирани социолог, менаџер социјалне политике и социјалне заштите, дипломирани педагог, дипломирани специјални педагог и дипломирани дефектолог (дипломирани специјални едукатор и рехабилитатор), за позицију 5. ВСС - магистар фармације),

- за позицију 5. положен стручни испит и лиценца издата од Фармацеутске коморе (за магистра фармације),

- за позицију 3. положен стручни испит за рад у органима управе,

- потребно стручно знање из дјелатности којим се бави јавна установа,

- најмање три године радног искуства у струци, за позицију 3. пет година радног искуства

- посједовање руководних и организационих способности,

- доказани резултати и успјеси у обављању ранијих послова,

- квалитет програма рада,

- да нема сметњи по важећем Закону о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске,

- да нема сметњи по важећем Закону о сукобу интереса у институцијама власти у БиХ.

VI - Сукоб интереса

Кандидати за упражњене позиције не могу обављати функцију у политичкој странци и не могу обављати дужност, активности или бити на положају који доводи до сукоба интереса у складу са Законом о спречавању сукоба интереса у РС, Законом о министарским, владиним и другим именовањима РС, Законом о локалној самоуправи и Законом о систему јавних служби.

VII - Потребна документа

Уз пријаву на јавни конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

1. увјерење о држављанству (да није старије од 6 мјесеци),

2. овјерену фотокопију личне карте,

3. овјерену фотокопију дипломе,

4. биографију о кретању у служби,

5. увјерење да се не води кривични поступак (да није старије од 6 мјесеци),

6. увјерење о неосуђиваности/некажњавању (да није старије од 3 мјесеца),

7. потписану и од надлежног органа овјерену изјаву о испуњавању услова из подт. 3. и 4. тачке IV Јавног конкурса,

8. потписану и од надлежног органа овјерену изјаву о испуњавању услова из тачке VI јавног конкурса,

9. Потврду о радном искуству,

10. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у органима управе - кандидати за упражњену позицију директора ЈУ "Центар за социјални рад" Требиње,

11. Увјерење о положеном стручном испиту - кандидати за упражњену позицију директора ЈЗУ "Апотека" Требиње

12. Програм рада - кандидати за упражњену позицију директора ЈЗУ "Дом здравља", Требиње.

Кандидати су дужни доставити оригиналне документе или овјерене фотокопије.

Са свим кандидатима који уђу у ужи избор Комисија за избор ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

Увјерење о општој здравственој способности доставиће изабрани кандидати до окончања изборног поступка.

Имајући у виду овлашћења Омбудсмана, која проистичу из члана 16. Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске" број 41/03), у вези са приговорима на коначна именовања, постоји потреба сталног увида у поднесену документацију, те се с обзиром на наведено документација приложена уз пријаву на јавни конкурс неће враћати кандидатима.

VIII - Рок за подношење пријаве

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана расписивања јавног конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Пријаве се могу доставити лично или поштом, на адресу: Градска управа града Требиња - Скупштина града Требиња, ул. Вука Караџића број 2, 89 101 Требиње, са назнаком: "Комисија за избор директора у јавним установама чији је оснивач град Требиње".

IX - Јавни конкурс ће бити објављен у дневном листу "Глас Српске" и "Службеном гласнику Републике Српске".

Ако јавни конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

*********************

 

 

ЈУ МУЗИЧКА ШКОЛА "ТРЕБИЊЕ"

 ТРЕБИЊЕ

 СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА ББ

 КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

1. Професор енглеског језика - 1 извршилац - 6 часова - на одређено вријеме (до повратка раднице са боловања)

 

 I Општи услови:

- да је држављанин РС и БиХ;

- да је старији од 18 година;

- да има општу здравствену и психофизичку способност;

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, злоупотребе опојних средстава, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа);

 

 II Посебни услови:

- Професор енглеског језика и књижевности

Потребно је да кандидат има радно искуство и положен стручни испит за рад у настави.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18).

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник Републике Српске" број 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Уз потписану пријаву на конкурс, кандидати су дужни доставити доказе о испуњености општих и посебни услова, као и документацију по основу које се врши бодовање:

1. извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

2. увјерење о држављанству;

3. љекарско увјерење да је радно способан, које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа);

4. увјерење о неосуђиваности (школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа);

5. увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

6. овјерену копију дипломе;

7. додатак дипломи који садржи просјек оцјена током студирања или увјерење високо школске установе о просјеку оцјена, уколико просјек оцјена није наведен у дипломи;

8. увјерење издато од завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених за незапослена лица;

9. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу из категорије борца;

12. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу из категорије ратног војног инвалида.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 29.10.2018. године са почетком у 10 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве са доказима о испуњености услова конкурса доставити поштом на адресу:

ЈУ Музичка школа "Требиње", ул. Степе Степановића бб, Требиње - са назнаком "Пријава на конкурс".

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу  "Глас Српске".

 Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана