JУ ЗЗЗ РС - Филијала Требиње: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15. 11. 2017. године

JУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од15.11. 2017. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

ЈУ "ТЕХНИЧКА ШКОЛА"

 ТРЕБИЊЕ

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ "Техничка школа" Требиње

За директора школе може бити изабрано лице које поред општих услова за заснивање радног односа прописаних Законом о раду ("Сл. гл. РС" бр 01/16)  испуњава и посебне услове предвиђене чланом 96. став 2. Закона о средњем образовању и васпитању ("Сл. гл. РС", бр.74/08, 106/09, 104/11, 33/14) и Правилником о условима и начину избора директора школе ("Сл. гл. РС" бр. 108/09, 118/09).

Посебни услови за кандидате:

- да има завршен први циклус студијског програма стечен након четири године  студија или еквивалент у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS бодова,

- да има најмање пет година радног искуства у васпитно-образовном раду у школи,

- да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора и

- има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за

организовање васпитно-образовног рада школе

- да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише.

Уз пријаву на конкурс, кандидати су дужни да, као доказ о испуњавању општих и посебних услова конкурса, доставе овјерене копије или оригинале сљедећих докумената:

-  Кратку биографију,

-  Диплому о стеченој стручној спреми,

-  Извод из матичне књиге рођених (не старије од шест месеци),

-  Увјерење о држављанству (не старије од шест мјесеци),

-  Љекарско увјерење (доставља изабрани кандидат прије заснивања радног односа)

-  Увјерење да се против кандидата не води кривични поступак (не старије од шест мјесеци),

-  Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави

-  Доказ о потребном радном искуству,

-  Приједлог програма рада

-  Увјерење о неосуђиваности (за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем).

Директор школе бира се на период од четири године и по истеку мандата може бити поново изабран још један мандат у истој школи. Мандат почиње од дана ступања на дужност.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана објављивања истог у средствима јавног информисања.

Пријаве са доказима о испуњењу услова доставити лично у просторије управе школе или путем поште на сљедећу адресу: ЈУ "Техничка школа" Требиње, Вожда Карађорђа бр.1, 89101 Требиње, са назнаком: "Конкурс за избор директора школе - за Школски одбор ".

Сви учесници конкурса писменим путем ће бити обавијештени о одлуци о избору директора у року од 8 дана од дана доношења исте.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

**************

ЈУ ОШ "ЉУТИЦА БОГДАН"

КОНКУРС

1. Наставник историје 2 часа, на одређено вријеме, до повратка радника са породиљског одсуства

У радни однос се прима лице са искуством и положеним стручним испитом.

Поред општих услова предвиђених Законом, кандидати морају испуњавати и посебне услове предвиђене чланом 104 Закона о основном васпитању и образовању  ("Службени гласник Републике Српске" бр.44/17) и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник  РС" бр.77/09, 86/10 и 25/14). За радна мјеста потребан је одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма  и стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно висока или виша стручна спрема.

1.  Потребна документација:

• Уз потписану пријаву од стране кандидата на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон кандидатима достављају сљедећа документа:

• Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте;

• Увјерење о држављанству;

• Овјерену фотокопију дипломе о стеченом звању;

• Увјерење или додатак  дипломи  о просјеку оцјена  који је кандидат остварио током студирања (Увјерење мора бити издато од високошколске установе),

• Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији  незапослених лица

• Потврду  о положеном стручном испиту

• Потврду о радном искуству код ранијег послодавца.

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;

• Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

• Љекарско увјерење (дужан је доставити  кандидат који  буде изабран путем конкурса, а прије заснивања радног односа). Љекарско увјерење не може бити старије од 6 мјесеци.

• Увјерење о неосуђиваности  (затражиће Основна школа  по службеној дужности након што кандидат буде изабран путем конкурса, а прије заснивања радног односа)

Рок за подношење пријава је 8 дана од дана објављивања у дневним новинама "Глас Српске".

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављен интервју 27.11.2017. године са почетком у 12  часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Кандидати су у пријави на конкурс дужни навести контакт телефон.

Непотпуне и неблаговремене пријаве закључком ће бити одбачене.

Пријаве са траженом документацијом слати поштом препоручено на адресу:

 ЈУ Основна школа "Љутица Богдан",

Српских добровољаца број 5,

71230 Калиновик.                                               

*******************

                                                                                                                          

 ЈУ СШЦ "ГОЛУБ КУРЕШ"

БИЛЕЋА

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

Опис радног мјеста:

Наставник психологије (2 часа редовне наставе) - 1 извршилац - са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави -  на одређено вријеме до повратка привремено одсутног радника, а најкасније до 31.8.2018. године;

Наставник пословне комуникације (4 часа редовне наставе) - 1 извршилац - са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави - на одређено вријеме до повратка раднице с породиљског одсуства.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

За наставника у средњој школи може бити изабрано лице које испуњава опште услове утврђене Законом о раду ("Службени гласник РС", број: 1/16) и посебне услове прописане чланом 75. Закона о средњем образовању и васпитању ("Службени гласник РС", број: 74/08, 106/09, 104/11, 33/14) Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији ("Службени гласник РС", број: 34/15 и 83/15) и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ("Службени гласник РС", број: 29/12, 80/14 и 83/15).

Уз потписану пријаву од стране кандидата, на којој ће обавезно бити назначена адреса становања и контакт телефон, кандидати су дужни доставити документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова, као и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

- Увјерење о држављанству,

- Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

- Љекарско увјерење о радној способности кандидат доставља након што буде одабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

- Увјерење о неосуђиваности (којим се потврђује да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем),

- Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (уз диплому приложити рјешење о признавању високошколске исправе уколико је стечена ван Босне и Херцеговине и Републике Српске након 6. априла 1992. год.),

- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа остварена по врстама посла. Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је неопходно прерачунати у пуно радно вријеме.

- Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

- Увјерење општинског / градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања конкурса у дневном листу "Глас Српске".

Пријаву на конкурс и потребна документа кандидати су дужни доставити лично или путем поште на адресу: Владимира Гаћиновића бр. 1, 89 230 Билећа са назнаком "за конкурс за попуну упражњеног радног мјеста".

Непотпуне и неблаговремене пријаве кандидата неће се разматрати.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити тестирању и интервјуу, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор кандидата. Тестирање и интервју са кандидатима ће се обавити у четвртак, 23.11.2017. године, у 11 часова и 30 минута, у просторијама ЈУ Средњошколски центар "Голуб Куреш" у Билећи.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, односно уколико се не појаве у назначеном термину сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, копије неће бити враћене кандидатима.

Уколико се на конкурс не јаве кандидати са искуством и положеним стручним испитом, разматраће се молбе кандидата без искуства и положеног стручног испита, предност имају кандидати са искуством.

******************

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана