ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Пријеор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.10. 2018. године

ЈУ ЗЗЗРС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 17.10. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

***********

******************

ЈУ "СПОМЕН-ПОДРУЧЈЕ ДОЊА ГРАДИНА"

ДОЊА ГРАДИНА ББ

79243 ДЕМИРОВАЦ

ЈАВНИ КОНКУРС

за запошљавање приправника на одређено вријеме (6 мјесеци)

Радно мјесто: обрачунски референт-благајник

Рад на: одређено вријеме (6 мјесеци)

Регија: Козарска Дубица

Број извршилаца: 1

Општи и посебни услови за пријем у радни однос:

Поред општих услова, прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају услове предвиђене Правилником о систематизацији радних мјеста Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина".

Општи услови које кандидат треба да испуњава су:

1. да је држављанин РС - БиХ,

2. да је пунољетан,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван

Посебни услови:

- ССС (IV степен) економског смјера

- знање једног свјетског језика

Уз пријаву кандидати треба да доставе овјерене копије сљедећих докумената: Увјерење о држављанству; Извод из матичне књиге рођених; Овјерену фотокопију дипломе;

Љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности (не старије од 6 мјесеци) издато од надлежне установе; Увјерење о неосуђиваности од надлежног Центра јавне безбједности.

Интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се појединачно по писменом позиву. Кандидати који се не одазову на интервју у заказаном термину, сматраће се да су одустали. Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Пријаву на конкурс и документацију доставити на адресу:

ЈУ "Спомен-подручје Доња Градина", Доња Градина бб, 79243 Демировац, са назнаком "за конкурс". Кандидати су дужни да доставе овјерене копије свих докумената, које се неће враћати кандидатима. Неблаговремена и непотпуна документација неће се узети у разматрање.

***********

ЈУ ОШ "КОЗАРАЦ"

УЛ. МАРШАЛА ТИТА ББ

КОЗАРАЦ, ГРАД ПРИЈЕДОР

На основу Рјешења просвјетне инспекције бр: 24.120/616-266-79-2/18 од 10.9.2018 године, директор школе доноси

ОДЛУКУ

1. О поништавању дијела конкурса број: 01-285/18 од 13.8.2018. који се односи на радно мјесто наставник/професор који у дипломи о стручном звању има уписан назив језика бошњачког народа, 12 часова, 1 извршилац, на одређено вријеме до 31.8.2019. године - приправник који је објављен 15.8.2018. године у "Гласу Српске" јер исти није расписан у складу са позитивним законским прописима.

2. Одлука ступа на снагу даном доношења.

 **********

ЈУ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ"

ул. Вука Караџића бб

79203 Омарска

КОНКУРС

за слободно радно мјесто

1. Професор разредне наставе - 1 извршилац - за рад у продуженом боравку на одређено радно вријеме до краја наставне године, тј. до 14.6.2019. године.

На конкурс се могу пријавити лица која испуњавају сљедеће услове:

- да имају одговарајући ниво образовања, односно одговарајућу стручну спрему

- да је држављанин РС и БиХ

- да је пунољетан

- да је радно способан

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела

Сви кандидати који су испуњавали услове за наведена радна мјеста прије ступања на снагу новог Закона о основном васпитању и образовању имају право пријаве на конкурс, као и кандидати који испуњавају посебне услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању.

Уз потписану пријаву кандидати су дужни доставити сљедећу документацију:

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области,

2. увјерење о држављанству,

3. родни лист или овјерену фотокопију личне карте,

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања;

5. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за лица која се налазе на тој евиденцији,

6. љекарско увјерење које не може бити старије од 6 мјесеци доставља само изабрани кандидат, а прије заснивања радног односа.

7. увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата прибавља школа по службеној дужности.

8. Увјерење о положеном стручном испиту.

9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

10. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца;

11. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

12. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Пријаве на конкурс могу доставити сви кандидати који испуњавају услове Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Тестирање и интервју обавиће се 30.10.2018. године, тестирање у 9 часова, а интервју у 10 часова, само за кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије се неће враћати кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве на конкурс можете доставити лично у школу или послати на адресу школе.

***************

ЈУ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА ШКОЛА ПРИЈЕДОР

Николе Пашића бр. 4

79101 ПРИЈЕДОР

КОНКУРС

о пријему радника у радни однос

1. Наставник православне вјеронауке, 4 часа редовне наставе, с радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године,

2. Наставник исламске вјеронауке, 1 час редовне наставе, с радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године,

3. Професор за предмет: демократија и људска права, 4 часа редовне наставе, на одређено вријеме до 31.8.2019. године.

Поред општих услова, прописаних Законом о раду и посебних услова прописаних Законом о средњем образовању и васпитању, кандидат треба да испуњава услове предвиђене Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама.

Конкурс се расписује за лица са радним искуством, па право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7. Законом о средњем образовању и васпитању.

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос наставника или стручног сарадника), а на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи, кандидати су обавезни приложити:

1. Увјерење о држављанству РС и БиХ;

2. Извод из матичне књиге рођених;

3. Љекарско увјерење које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат);

4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење из овог става школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

8. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом у коме је назначено: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла;

9. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу ван школе у трајању од најмање 1 годину у струци;

10.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;

12.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и исте се неће враћати кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се у уторак, 23.10.2018. године, са почетком у 9 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве у затвореној коверти могу се доставити лично на протокол школе или слати на адресу школе, са назнаком "ЗА КОНКУРС".

*******************

 ЈУ ОШ "МАЈКА КНЕЖОПОЉКА",

Видовданска бб,

79 246 Кнежица

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

1. Водитељ јутарњег чувања (50% норме) - 1 извршилац за рад у подручној школи у Међувођу, на одређено вријеме, до краја наставног процеса у школској 2018/2019. години - са радним искуством и положеним стручним испитом.

Услови конкурса:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати морају испуњавати и посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању, Уредбом о педагошким стандардима и нормативима за основно образовање и васпитање и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Општи услови које кандидати треба да испуњавају су:

- да је држављанин РС или БиХ, а то доказује увјерењем о држављанству,

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву од стране кандидата и документацију везану за опште услове, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата, и то:

1. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2. увјерење о положеном стручном испиту,

3. додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

5. увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из којег се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

У складу са чланом 113. став 4. и 5. Закона о основном васпитању и образовању, право учешћа на овом конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане овим законом, као и да право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Комисија за пријем радника ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања. Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса слати искључиво поштом на адресу школе, са назнаком за "КОНКУРС". Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

**********************

ЈУ ЦЕНТАР "СУНЦЕ" ПРИЈЕДОР

Краља Александра бр. 6,

79101 Приједор

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

1. Професор православне вјеронауке са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању на одређено вријеме до 31.8.2019. године............................................ 1 извршилац

2. Професор исламске вјеронауке приправник на одређено вријеме до 31.8.2019. године ................................................................................................... 1 извршилац

3. Дипломирани дефектолог приправник на одређено вријеме до 31.8.2019. године ............................................................................................ 1 извршилац

4. Дипломирани дефектолог приправник на одређено вријеме до повратка раднице са боловања, а најкасније до 31.1.2019. године .................................... 1 извршилац

Поред општих услова који су прописани Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању - за радна мјеста 1. и 2. и чланом 104. Закона о основном образовању и васпитању за радна мјеста 3. и 4.

У погледу стручне спреме кандидати треба да испуњавају услове прописане Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи за радна мјеста 3. и 4.

Општи услови за пријем радника у радни однос:

- да је држављанин РС или БиХ,

- да је пунољетан,

- да је радно способан,

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Посебни услови за пријем радника у радни однос - за радно мјесто подредним бројем 1. и 2.

- да кандидат има одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент

- да има радно искуство у струци у трајању од најмање годину дана - за радно мјесто број 1.

- да има положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу - за радно мјесто бр. 1.

Посебни услови за пријем радника у радни однос - за радна мјеста 3. и 4.

- да кандидат има завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању три године или еквивалент

Пријем радника ће се вршити у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи за радна мјеста 1. и 2. и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи - за радна мјеста 3. и 4. а на основу ранг листе кандидата утврђене бодовањем по критеријумима прописаним овим правилником.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Критеријуми за бодовање кандидата:

- просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,

- вријеме проведено на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је незапослени кандидат пријављен,

- дужина радног стажа - за радно мјесто бр. 1

- резултати остварени на интервјуу и тесту.

Потребна документација о испуњавању општих услова:

- увјерење о држављанству,

- извод из матичне књиге рођених или копија личне карте,

- љекарско увјерење (прилаже само онај кандидат који буде први на листи, а прије заснивања радног односа).

Школа ће по службеној дужности затражити увјерење о неосуђиваности из казнене евиденције за оног кандидата који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију којом се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање, и то:

- Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма

- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена

- Увјерење или потврда издата од Завода за запошљавање за подручје јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен

- Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу - за радно мјесто бр. 1

- Увјерење послодавца о радном стажу у којем морају бити наведени врста посла, степен стручне спреме и дужина радног стажа по врстама посла. Ако је кандидат радио са непуним радним временом, такво радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме - за радно мјесто број 1.

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида

- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама ЈУ Центар "Сунце" Приједор, 29.10.2018. године са почетком у 12 часова.

Кандидати неће бити посебно позвани на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене фотокопије свих докумената не старије од 6 мјесеци и ти документи неће бити враћени кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити лично или путем поште на адресу: ЈУ Центар "Сунце" Приједор.

************************

ЈУ ГИМНАЗИЈА "СВЕТИ САВА" ПРИЈЕДОР

Ул. Николе Пашића бр. 6.

79101 Приједор

КОНКУРС

за пријем радника на упражњено радно мјесто

1. Професор за наставни предмет енглески језик и књижевност, 11 часова, 1 извршилац на одређено вријеме, до повратка раднице са породиљског одсуства.

2. Професор за наставни предмет вјеронаука, 4 часа (православна), на одређено вријеме до 31.8.2019. године.

• За радна мјеста под редним бројевима: 1. и 2. се примају лица са радним искуством

• За радна мјеста под редним бројевима: 1. и 2. за која се траже лица са радним искуством и у складу са Законом наводимо да се на ова радна мјеста могу јавити и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом.

• Такође у складу са законском обавезом наводимо да право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

• Радни однос се заснива по окончању конкурсног поступка.

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају приложити сљедећу документацију:

И Општи услови су:

1) да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству;

2)да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности школа прибавља службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

II Посебни услови

1. На основу члана 104. Закона о средњем образовању и васпитању, и чланова 2. и 3. Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији, Закључка Владе РС број: 04/1-012-2-1499/2018 од 7.6.2018. и Инструкције Министарства просвјете и културе РС број: 07.042/61-56/18 од 20.9.2018. године кандидати су у обавези доставити овјерену фотокопију дипломе.

2. Кандидати под редним бројем 1. и 2. су у обавези доставити увјерење о положеном стручном испиту за рад у образовно-васпитном процесу.

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс и документацију којом се испуњавају општи и посебни услови) потребно је доставити и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 9. Правилника и то:

1. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

2. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом.

3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца. Увјерење треба да садржи податке из којих се јасно види: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла.

Уколико два или више кандидата имају једнак број бодова, предност ће имати онај кандидат како је наведено у члану 26. Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи. У том контексту потребно је доставити сљедеће:

1. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

2. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

3. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

• Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

• Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, те испуњавају услове конкурса ће се обавити дана 30.10.2018. године у просторијама школе.

- Тестирање кандидата ће се обавити у 10 часова.

- Интервју са кандидатима је у 11 часова.

Пријављени кандидати неће се посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на вријеме на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

• Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

• Конкурс је отворен 8 дана од дана јавног објављивања.

• Лично потписане пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова конкурса доставити у затвореној коверти. На коверти обавезно назначити - Комисији за избор (навести радно мјесто на које се конкурише). Пријаве се могу доставити лично на протокол школе или путем поште.

********************

ЈУ "СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПРИЈЕДОР"

У ПРИЈЕДОРУ,

Николе Пашића број 4

79101 Приједор

 ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем у радни однос

1. Наставник православне вјеронауке - 4 часа, 1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године

2. Наставник католичке вјеронауке - 1 час, 1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године

3. Наставник исламске вјеронауке - 1 час, 1 извршилац, са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године

Поред општих услова прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

На основу члана 7. Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи, општи услови које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1. Да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2. Да је пунољетан, а то доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3. Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психичкој и физичкој способности које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Кандидат уз потписану пријаву и документацију из општих услова треба да достави документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаних Правилником о критеријумима и процедури пријема радника у радну однос у средњој школи, а она подразумијева:

1. Овјерену фотокопија дипломе о завршеним првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави или увјерење о радном стажу ван школе у трајању од најмање 1 године у струци,

3. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

4. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

5. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, а које садржи податке: врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању.

Пријаве се могу доставити лично или путем поште препоручено на адресу школе, са назнаком: Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста - НЕ ОТВАРАТИ.

Рок подношења пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, а доставили су потпуне и благовремене пријаве, дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће се обавити дана 30.10.2018. године у 10 часова у просторијама ЈУ "Средњошколски центар Приједор" у Приједору.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

*********************

ЈУ МАШИНСКА ШКОЛА

Николе Пашића бр. 4

79101 ПРИЈЕДОР

КОНКУРС

о пријему радника у радни однос

1. Наставник православне вјеронауке, 1 извршилац, 5 часова, с радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године

2. Наставник католичке вјеронауке, 1 извршилац, 1 час, с радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године и

3. Наставник исламске вјеронауке, 1 извршилац, 1 час, с радним искуством и положеним стручним испитом за рад у образовању, на одређено вријеме до 31.8.2019. године.

Поред општих услова, прописаних Законом о раду, кандидати треба да испуњавају услове предвиђене чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању.

Право учешћа на конкурсу имају лица која су по прописима важећим до ступања на снагу новог Закона о средњем образовању испуњавали услове у погледу профила звања наставника.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

Уз пријаву на конкурс (потписану од стране кандидата) кандидати су обавезни приложити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената:

1. Увјерење о држављанству РС и БиХ;

2. Извод из матичне књиге рођених;

3. Љекарско увјерење, које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат);

4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење из овог става школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

6. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу или увјерење о радном стажу ван школе у трајању од најмање 1 годину.

7. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

8. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

9. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца код којег је кандидат био запослен на радном мјесту које одговара стручној спреми која се тражи овим конкурсом и треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

10.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

11.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца;

12.    Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Достављена документа по овом конкурсу кандидатима се неће враћати.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса обавиће се дана 26.10.2018. године са почетком у 11 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве у затвореној коверти слати на адресу школе, са назнаком за радно мјесто за које кандидат конкурише.

********************

ЈУ ОШ"ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"

Оштра Лука 110 б,

 79263 Оштра Лука

КОНКУРС

за сљедећа радна мјеста

1. Наставник разредне наставе - 1 извршилац са радним искуством, на одређено радно вријеме, до повратка радника са породиљског боловања;

2. Наставник њемачког језика - 1 извршилац за 15 часова са радним искуством, на неодређено радно вријеме.

Поред општих услова предвиђених Законом о раду и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача. Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Право учешћа имају и лица која су до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидат треба да испуњава су:

- да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству,

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава (увјерење о неосуђиваности школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

Уз пријаву на конкурс (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос), на којој ће обавезно бити назначена адреса и контакт телефон, и документације којом се доказује испуњеност општих услова конкурса, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а она подразумијева:

а) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одређеној области,

б) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

в) увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

г) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

д) додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

ђ) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

е) увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

Уколико два или више кандидата остваре једнак број бодова, предност у складу са законом који уређује питања права бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца имаће кандидати према сљедећем реду:

1) кандидат који има увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца у складу са законским прописима којима се уређују права бораца, војних инвалида и породица погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,

2) кандидат који има увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида у складу са законским прописима којима се уређују права бораца, војних инвалида и породица погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС и

3) кандидат који има увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца у складу са законским прописима којима се уређују права бораца, војних инвалида и породица погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и ти документи неће бити враћени кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске".

Пријем у радни однос вршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, а на основу листе кандидата утврђене бодовањем по критеријумима прописаним овим правилником.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узети у разматрање.

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне и благовремене, обавиће се тестирање и интервју. Тестирање и интервју ће се обавити у просторијама ЈУ ОШ "Десанка Максимовић" у Оштрој Луци. Кандидати ће бити накнадно обавијештени о времену и датуму тестирања и интервјуа.

За кандидате који се не појаве на тестирању и интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова доставити путем поште на адресу школе, са назнаком "за конкурс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана