JУ ЗЗЗ РС - Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 03. 01. 2018. године

ЈУ ЗЗЗРС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 03.01. 2018. године.

 Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

****************

ЈУ "СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПРИЈЕДОР" У ПРИЈЕДОРУ

Николе Пашића 4

79101 Приједор

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

1. Професор стручних предмета медицинске струке др медицине, /без радног искуства / на неодређено вријеме пуна норма 20 часова.

2. Професор математике /без радног искуства/ на одређено вријеме до 31.8.2018. год. 18 часова.

3. Професор биологије /без искуства / на одређено вријеме до повратка радника са трудничког боловања 20 часова.

4. Стручни сарадник - психолог школе/са искуством/ на неодређено вријеме.

 1. Поред општих услова прописаних Законом о раду кандидати треба и да испуњавају потребне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању члан 75. и Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

 Уз потписану пријаву кандидати треба да доставе овјерене копије сљедећих докумената, а у складу са чланом 28. став 1. Закона о раду, те тачком 7. и 8. Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи.

 Општи услови су:

1. Да је држављанин РС или БиХ, а то доказује увјерењем о држављанству.

2. Да је пунољетан а то доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте.

3. Да је радно способан , и то се доказује љекарским увјерењем, које не може бити старије од 6 мјесеци а које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 Увјерење о неосуђиваности из става 1. тачке 4. овог члана за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 Посебни услови:

1. Др медицине, без искуства,

2. Професор математике, без искуства,

3. Професор биологије, без искуства,

4. Дипломирани психолог, /са искуством најмање 3 године. /

 1. Кандидат уз потписану пријаву и документацију из општих услова потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 7. и 8. наведеног правилника.

1. Овјерена фотокопија дипломе о завршеним првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којим је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент.

2. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена .

3. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.

4. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица.

5. Увјерење о радном стажу издато од стране ранијег послодавца а које садржи податке: врста посла, дужина оствареног радног стажа.

6. Увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено- отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

7. Увјерење општинског /градског органа управе надлежног за борачку заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Обрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

8. Увјерење општинског /ратног органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије бораца.

Кандидати су дужни да на пријави тачно наведу која документа достављају уз пријаву.

 Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу школе са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњених радних мјеста НЕ ОТВАРАТИ.

 Рок подношења пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

 Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

 Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће се обавити дана, 18.1.2018.  године, у 10 часова.

 Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирање или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 Кандидати су дужни доставити овјерене фотокопије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

***********

ЈУ "СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПРИЈЕДОР" У ПРИЈЕДОРУ

Николе Пашића број 4.

79101 Приједор

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора ЈУ" Средњошколски центар Приједор"

у Приједору

 I Предмет

Школски одбор, ЈУ"Средњошколски центар Приједор" у Приједору расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора, ЈУ"Средњошколски центар Приједор " у Приједору.

II Опис послова

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Школском одбору и министру.

Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

III Мандат

Директор, ЈУ "Средњошколски центар Приједор" у Приједору се бира на период од 4 /четири / године и по истеку мандата може бити поново изабран на још један мандат у истој школи. Мандат из претходне алинеје може се рачунати од дана ступања на дужност. Предложени кандидат може да ступи на дужност након што добије сагласност од ресорног министра или након што протекне рок од тридесет дана у којем року је министар дужан одлучити о предложеном кандидату.

IV Статус

Директор школе заснива радни однос и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, Колективним уговором, Статутом те Правилником о раду.

V Услови за учешће на конкурсу

За директора школе може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду и Законом о средњем образовању и васпитању и то:

1. Општи услови:

- Да има општу здравствену способност за рад,

- Да је старији од 18 година.

 2. Посебни услови

- Да има завршен први циклус студијског програма стечен након четири године студија или еквивалент,

- Да има најмање пет година радног искуства у васпитно-образовном раду у школи,

- Да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

- Да има предложен програм рада и истиче се својим радом и способностима за организовање васпитно- образовног рада школе,

- Да испуњава услове за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише,

- Поред општих услова, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан IX став 1. Устава Босне и Херцеговине.

VI Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су, уз пријаву на конкурс са назначеном адресом пребивалишта и бројем контакт телефона, дужни приложити:

- Биографију са подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада

- Извод из матичне књиге рођених,

- Увјерење о држављанству,

- Љекарско увјерење о општој здравственој способности за рад,

- Доказ о стеченом степену стручне спреме или еквивалент,

- Доказ о дужини радног искуства у васпитно-образовном раду у школи,

- Доказ о испуњавању услова за радно мјесто наставника и стручног сарадника у школи у којој конкурише,

- Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

- Увјерење да се против њега не води кривични поступак,

- Приједлог програма рада за мандатни период,

- Друге доказе о провођењу знања и способности,

- Докази (документа) се достављају у оригиналу или овјереном препису у складу са законом.

VII Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на адресу школе са назнаком: Јавни конкурс за избор и именовање директора / НЕ ОТВАРАТИ .

 Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса. Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Достављена документација по овом конкурсу се неће враћати кандидатима, осим на лични захтјев.

VIII Напомене

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике о одуци о избору и именовању директора у року од 8 /осам/ дана од дана доношења одлуке.

***************

ЈУ МАШИНСКА ШКОЛА

Николе Пашића бр.4

ПРИЈЕДОР

КОНКУРС

о пријему радника у радни однос

 

Опис радног мјеста

1. Наставни предмет – Механика - (I разред - техничар CNC технологија) - 4 часа

 и (I разред – варилац) - 2 часа на одређено до 30.6.2018. год. – приправник;

2. Наставни предмет - Конструисање - (I разред – варилац)- 4 часа на одређено до 30.6.2018. год. - приправник;

3. Наставни предмет - Технологија материјала - (I разред – варилац) - 2 часа на одређено до 30.6.2018. год. - приправник;

4. Наставни предмет - Технологија обраде - (II разред - машински техничар за компјутерско конструисање) 2 часа, (II разред - механичар грејне и расхладне технике - инсталатер) - 2 часа, (II разред - варилац) - 2 часа, (IV разред - машински техничар за компјутерско конструисање) - 2 часа на одређено до 30.6.2018. год - приправник;

          Поред општих услова, прописаних Законом о раду и посебних услова прописаних Законом о средњем образовању и васпитању кандидат треба да испуњава услове предвиђене Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама и Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи.

          Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос наставника или стручног сарадника), а на основу Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у средњој школи, кандидати су обавезни приложити:

1. Увјерење о држављанству РС и БиХ;

2. Извод из матичне књиге рођених;

3. Љекарско увјерење које не може бити старије од шест мјесеци (прилаже само изабрани кандидат);

4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење из овог става Школа ће за изабраног кандидата прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа);

5. Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

6. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

7. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

8. Увјерење општинско/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9. Увјерење општинско/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије борца;

10.     Увјерење општинско/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

         

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса, обавиће се у уторак, 16.1.2018. године, са почетком у 10 часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве у затвореној коверти слати на адресу школе са назнаком за радно мјесто за које кандидат конкурише.

**************

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ ОШ "ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ"

ГРАД ПРИЈЕДОР

Број: 595/17

Дана: 29.12.2017. године

   На основу члана 114. и члана 139. Закона о основном  васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број 44/17), те члана 4. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи ("Службени гласник  Републике Српске", број 102/14 и 45/16)   расписује се:

КОНКУРС

за избор и пријем наставника

- Наставник/професор физике, лице са искуством и положеним стручним испитом, до 31.8.2018. године, на 22 часа, 1 извршилац.

Услови за учешће на конкурсу:

Поред општих услова предвиђених Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи, ("Службени гласник  Републике Српске", број 102/14 и 45/16), кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. и 105. Закона о основном васпитању и образовању, ("Службени гласник  Републике Српске", број 44/17) и члана 5. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача ("Службени гласник  Републике Српске", број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа имају и лица која су до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавала услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Општи услови које кандидат треба да испуњава:

- да је држављанин Републике Српске или  Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

- да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

- да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

- да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење о неосуђиваности школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа).

Посебни услови које кандидат треба да испуњава:

- да има одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент,  вишу или високу стручну спрему, сходно одредбама Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача;

- положен стручни испит за рад у васпитно-образовном процесу;

Уз потписану пријаву и документацију којом се доказује испуњавање општих услова потребно је доставити овјерену документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи, а она подразумијева:

а) овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

б)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

в)  увјерење о положеном стручном испиту,

г)  увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,

д)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,

ђ) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

е) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,

ж) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем у радни однос вршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи  ("Службени гласник  Републике Српске",  број 102/14 и 45/16), а на основу листе кандидата утврђене бодовањем по критеријумима прописаним овим правилником.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу "Глас Српске". Изабрани кандидат дужан је доставити љекарско увјерење о здравственој и радној способности (не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у школу или путем поште на адресу: ЈУ ОШ "Десанка Максимовић",  ул. Бранислава Нушића 7, Приједор, са назнаком "за конкурс".

Са кандидатима који испуњавају услове конкурса, а пријаве су им потпуне  и благовремене, обавиће се интервју у просторијама школе дана, 16.1.2018. године године, у 9 часова, те стога кандидати неће бити појединачно обавјештавани о термину истога.

Кандидати који се не појаве на интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

***************

Република Српска

ЈУ ОШ "ВУК КАРАЏИЋ"

НОВИ ГРАД      

Адреса: Иве Андрића бб, 79220  Нови Град;

тел./факс: Директор – 052/752-058;

Секретар: 052/751 – 052;

Подручна школа Добрљин:  052/775-138; 

web: osvuk.net; 

е-mail: [email protected];

МБ: 1081616,;

ЈИБ: 4400768240003,

Шифра дјел.: 85.20

                                                         

КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

- Наставник за наставни предмет физика - 16 часова - на одређено вријеме до повратка раднице са породиљског боловања - 1 извршилац - са искуством и положеним стручним испитом.

Услови:

Поред општих услова предвиђених Законом о раду, кандидати морају испуњавати и посебне услове предвиђене Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број:44/17) и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача у основној школи ("Службени гласник Републике Српске", број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15), као и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основним школама ("Службени гласник Републике Српске", број: 102/14, 18/16 и 45/16).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из става 104. став (6) Закона о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број:44/17)

Потребни документи:

Уз пријаву на конкурс потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс кандидати су дужни доставити оригинале или овјерене копије сљедећих докумената:

1. Диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Извод из Матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3. Увјерење о држављанству,

4. Увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу,

5. Љекарско увјерење о психичкој, физичкој и здравственој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа

Кандидати треба да доставе и документа утврђена Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

1. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, а у изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити претходно наведене документе,  просјечна оцјена може се доказати и овјереном фотокопијом индекса;

2. Увјерење издато од стране Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;

3. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца

Са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса Комисија за избор обавиће интервју дана, 17.1.2018. године, у 10 часова у просторијама Централне школе на адреси Иве Андрића бб, Нови Град.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју. За кандидате који се не појаве на интервјуу сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу одредби Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у Основној школи које нису у супротности са Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске", број:44/17).

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.                                          

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања преко Завода за запошљавање Републике Српске у дневном листу "Глас Српске".

Пријаве и доказе о испуњавању услова конкурса доставити путем поште на адресу ЈУ Основна школа "Вук Караџић" Нови Град, Иве Андрића бб са назнаком "За конкурс за попуну упражњеног радног мјеста с назнаком радног мјеста – НЕ ОТВАРАТИ".

Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на јавни конкурс комисија не разматра, већ их евидентира, уз констатацију да пријаве на јавни конкурс нису достављене благовремено и/или да нису потпуне, а након тога Комисија предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.         

         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана