ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.11. 2018. године

Глас Српске

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 28.11. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

******************

 

ЈУ ОШ “ЈОВАН ДУЧИЋ” КАСИНДО

ИСТОЧНА ИЛИЏА

расписује

 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.       Наставник разредне наставе - један (1) извршилац, приправник, на одређено вријеме, а најдаље до 31.12.2019. године.

Општи и посебни услови за пријем у радни однос прописани су Законом о основном образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17, 31/18), Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске” број: 77/09, 86/10, 25/14, 76/15) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број 74/18).

А) Општи услови, које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања:

 а) да је држављанин Републике Српске или БиХ,

 б) да је пунољетан,

 в) да је радно способан (љекарско увјерење се доставља по пријему у радни однос),

 г) да није осуђиван правоснажном пресудом (увјерење тражи школа по пријему у радни однос).

 

Б) Посебни услови које кандидати треба да испуњавају:

ђ) Да има одговарајући ниво образовања - завршен први циклус студијског програма у одређеној области и остварених најмање 180 ECTS бодова у трајању од три године или еквивалент, у складу са Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске” број: 77/09 и 86/10, 25//14, 76/15), Законом о основном образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17, 31/18).

Право учешћа имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме, као и лица прописана чланом 104. Став 6. Закона о основном образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број: 44/17, 31/18).

 

Г) Потребна документација

1. Уз пријаву (својеручно потписану од стране кандидата, са краћом биографијом, адресом и контакт телефоном) потребно је да кандидати доставе:

а)       Документацију којом доказују испуњавање општих услова:

2. извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте,

3. увјерење о држављанству;

 б) Документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

4. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у области траженој конкурсом или еквивалент,

5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, која траже запослење,

7. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријем наставника у радни однос вршиће се у складу са Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник РС” број 74/18).

Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа.

Ако се не појаве на заказаном тестирању и интервју сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен осам (8) дана од дана објављивања.

Примљени кандидат почиње са радом од 1.1.2019. године.

Потребна документа са назнаком “пријава на конкурс, не отварати” - слати искључиво путем поште на адресу школе:

ЈУ ОШ “Јован Дучић” Касиндо

Младичка бр. 3

71 213 источна Илиџа

 ***********

 

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА “РУДО” - РУДО

 

На основу члана 113. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС” број 44/17) директор ЈУ Основне школе “Рудо” расписује

 

КОНКУРС

за пријем радника

 

1.       професор разредне наставе, приправник, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 9. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник РС” број 74/18) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС” број 44/17 и 31/18), чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, и стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске” број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15) и чланом 13. став. 6. Уредбе о педагошким стандардима и нормативима за основно образовање и васпитање (“Службени гласник Републике Српске” број: 51/11, 19/12,77/12 и 81/12).

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата потребно је приложити документа:

 

-        Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент,

-        Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

-        Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, након стицања стручне спреме,

-        Увјерење о држављанству,

-        Извод из матичне књиге рођених,

-        Увјерење да се не води кривични поступак,

-        Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, доставиће примљени кандидат прије заснивања радног односа.

 

 

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Тестирање кандидата који су доставили потпуне и благовремене пријаве и који испуњавају услове конкурса обавиће се у петак, 7.12.2018. године, у 13 часова, а интервју у понедјељак, 10.12.2018. године, у 13 часова. Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на њему сматраће се да одустају од пријаве на конкурс.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

 

Конкурс остаје отворен 8 дана по објављивању. Пријаве са доказима о испуњавању услова доставити у затвореној коверти са назнаком “Пријава на конкурс” на адресу ЈУ Основна школа “Рудо”, ул. Цара Душана бр. 35, Рудо, 73260.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана