ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 26.12. 2018. године

ЈУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 26.12. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********************************

***********************************

 

ЈУ ОШ ПАЛЕ” ПАЛЕ

расписује

 

КОНКУРС

за попуну слободних радних мјеста

 

1. Наставник географије осам часова, одређено вријеме до повратка радника са функције, са радним искуством и положеним стручним испитом, један извршилац.

 

2. Наставник математике, 16 часова, са радним искуством и положеним стручним испитом, на одређено вријеме до 31.8.2019. године, један извршилац.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

Поред општих услова прописаних Законом о раду (“Службени гласник РС”, бр. 1/16 и  66/18) и чланом 5. Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник РС”, бр. 74/18) кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 104. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”, бр. 44/17 и 31/18), чланом 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник РС”, бр. 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 6) Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”, бр. 44/17 и 31/18). Такође, право учешћа на конкурсу имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник РС”,бр. 44/17 и 31/18) испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) Да је држављанин РС или БиХ што доказује увјерењем о држављанству,

2) Да је пунољетан што доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне

карте, 3) Да је радно способан што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:

1) Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу  предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту.

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи.

5) Додатак дипломи или увјерење високошколске установе који садржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, са подацима о врсти посла, степену стручне спреме и дужини оствареног радног стажа по врстама посла. 8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца, 9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида, 10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца.

Школа ће писменим путем обавијестити кандидате који су доставили потпуне и благовремене пријаве о мјесту и датуму спровођења тестирања и интервјуа. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком “Пријава на конкурс” на адресу школе, Милана Симовића број 26, 71 420 Пале, препорученом пошиљком или лично у школи.

 

************

 

КАЗНЕНО-ПОПРАВНИ ЗАВОД ПОЛУОТВОРЕНОГ ТИПА

ИСТОЧНО САРАЈЕВО                                                             

   

расписује

         

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за пријем радника  на неодређено вријеме

 

 

 

1.    Конобар-инструктор  (ВКВ/ССС) 

       2 извршиоца – на неодређено вријеме

 

а) Опис послова радног мјеста

-  обавља све врсте послова послуживања госта у угоститељским објектима,

-  стара се о брзом и професионалном услуживању госта,

-  обучава за рад  и пружа стручну помоћ осуђеним лицима,

-  стара се о примјени прописаног цјеновника услуга,

-  стара се о хигијени у ресторану, те о опреми и инвентару,

 

б) Општи услови :

           1.   Да је држављанин РС – БиХ;

           2.    Да је старији од 18 година;

           3.   Да има општу здравствену способност;

           4.    Да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од

                 најмање 6 мјесеци или за такво дјело које га чини неподобним за обављање послова у  Казнено-поправном заводу;

           5.   Да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем    

                 нивоу власти у БиХ, најмање три године прије објављивања конкурса;

           6.   Да се против кандидата не води кривични поступак;

           7.    Да се на њега не односи члан IX став 1. Устава БиХ;

 

в) Посебни услови :

   

 -  ВКВ / ССС ( конобар),

 -   6 (шест) мјесеци  радног искуства на истим пословима.

 

г) Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

 

1.  Диплома о стеченој стручној спреми;

2.  Извод из матичне књиге рођених;

3.  Увјерење о држављанству;

4.  Увјерење о невођењу кривичног поступка;

5.  Потврду о радном искуству (потврда треба садржавати податке о радном искуству на радном мјесту “конобар” са прецизним навођењем послова које је радник обављао код послодавца и периодом рада) ;

6. Изјаву о испуњавању општих услова наведених у тачкама 5. и 7 (потписану и овјерену од

     надлежног органа);

 

Увјерење о некажњавању (тачка 4. општих услова) доставиће накнадно кандидат који буде предложен за заснивање радног односа, а прије заснивања радног односа.

 

Љекарско увјерење о општој здравственој способности (тачка 3. општих услова) доставиће накнадно кандидат који буде предложен за заснивање радног односа, а прије заснивања радног односа.

 

Датум издавања докумената под бројевима 2,3,4,  не смије бити старији од 3 (три) мјесеца рачунајући од крајњег рока за предају докумената по конкурсу.

 

Изузетно документ под бројем 2. може бити старији од овог рока уколико се ради о изводу из матичне књиге рођених који је  трајног карактера.

 

Сва документа морају бити предата у оригиналу или овјерене фотокопије.

 

д) Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана  објављивања у јавним гласилима, а оглас ће бити објављен у  дневном листу “Глас Српске”  и Заводу за запошљавање РС – Филијала Источно Сарајево – Биро Источна Илиџа. Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок ће се рачунати од дана посљедњег објављивања.

 

Пријаве се могу доставити лично (писарница КПЗ Источно Сарајево) или путем поште на адресу:

 

Казнено-поправни завод

Полуотвореног типа

Источно Сарајево

улица Меше Селимовића бр. 1, 71123 Источно Сарајево,

 са назнаком “Конкурс за пријем на радно мјесто конобар”

 

Са свим кандидатима који буду испуњавали услове конкурса, Комисија за пријем радника обавиће интервју,  те ће се извршити писмено тестирање (тест општег и стручног знања), на основу чега ће се додијелити бодови и извршити избор кандидата.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање, а документа примљена по конкурсу неће се враћати кандидатима.

 

                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана